• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napoli ne koristi "meč lopte", Siti prošao!

Autor mondo.rs

Uzbudljive i ne toliko efikasne utakmice 5. kola Lige šampiona u večernjem terminu. Napoli ponovo razočarao, Mančester siti uzeo bod za osminu finala, Arsenal i PSŽ u borbi za prvo mesto...

Napoli opet nije iskoristio domaći teren i priliku da obezbedi osminu finala Lige šampiona. Sitiju bod dovoljan, Lionel Mesi trese mreže... 

REZULTATI

Grupa A:

Arsenal – Pari Sen Žermen 2:1 (1:1)
/Žiru 45+1, Verati 60ag - Kavani 19, Lukas 76/

Ludogorec – Bazel 0:0

Tabela: Arsenal 11, PSŽ 11, Bazel 2, Ludogorec 2.

Grupa B:

Napoli – Dinamo Kijev 0:0

Bešiktaš – Benfika 3:3(0:3)
/Tosun 58, Kvarežma 83, Abubakar 89 - Guedeš 10, Semedo 35, Fejsa 31/

Tabela: Benfika 8, Napoli 8, Bešiktaš 7, Dinamo 2.

Grupa C:

Borusija Menhengladbah – Mančester siti 1:1
/Rafael 23 - Silva 45+1/

Seltik – Barselona 0:2 (0:1)
/Mesi 35, 55/

Tabela: Barselona 12, Mančester siti 8, Borusija 5, Seltik 2.

Grupa D:

Atletiko Madrid – PSV 2:0 (0:0)
/Gameiro 55, Grizman 66/

Rostov – Bajern Minhen 3:2 (1:1)
/Asmun 44, Poloz 50, Koboa 67 – Kosta 35, Bernat 52/

Tabela: Atletiko 15, Bajern 9, Rostov 4, PSV 1.


Da li je iko pomislio da će Napoli do poslednjeg kola strepeti za plasman u osminu finala Lige šampiona?

Prvu meč loptu Napolitanci nisu iskoristili na svom terenu protiv Bešiktaša (2:3). Zatim ni u Istanbulu nisu pobedili (1:1), baš kao ni večeras protiv Dinama iz Kijeva - 0:0.

Grupa B nam garantuje potpuno ludu završnicu i nikome neće biti lako. Benfika dočekuje Napoli, dok Bešiktaš gostuje prežaljenom Dinamu.

U grupi A pitanje je ko će biti pobednik (Arsenal ili PSŽ), odnonso koji tim će nastaviti takmičenje u Ligu Evrope (Ludogorec ili Bazel). Sve je otvoreno! Vodeći timovi odigrali su nerešeno u Londonu - 2:2, dok je isto bilo i u Sofiji, ali bez golova.

Na Emiratima su poveli gosti preko Kavanija u 19. minutu. Olivije Žiru je izjednačio u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena iz penala, da bi Marko Verati pogodio sopstvenu mrežu na početku drugog dela. Konalan rezultat postavio je Lukas 14 minuta pre kraja.

Borusija - Siti 1:1.

"Građani" su bodom "overili" drugo mesto i ne moraju više da strepe za osminu finala Lige Šampiona. A, nije im bilo lako na Borusija parku. Domaćin je poveo preko Rafaela, da bi Dijego Silva iskoristio nepreznost odbrane "koltova" i pred odlazak na odmor pogodio. Obe ekipe su kraj utakmice dočekale sa igračem manje. Isključeni su Štindl i nešto kasnije Fernandinjo.

Barselona je lako rešila Seltik u Glazgovu 2:0. Lionel Mesi je postigao oba gola, što znači da je u grupnoj fazi strelac devet pogodaka, a upisao je i dve asistencije. Seltik se oprostio od Evrope, tačnije to će učiniti nakon šestog kola.

Atletiko Madrid je rutinski rešio meč na Visente Kalderonu protiv PSV-a (2:0) i tako iskoristio kiks Bajerna u Rostovu i obezbedio prvo mesto u Grupi D. Gameiro i Grizman bili su strelci.




UŽIVO:

Ako bude kao u utorak - čeka nas burno fudbalsko veče.

U grupama A, B, C i D večeras, uglanvom od 20.45, uz nekoliko prenosa na kanalima Arene sport, biće odigrano 5. kolo koje će rešiti mnoge dileme oko plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, ali i Lige Evrope.

Arsenal i Pari Sen Žermen u Londonu će u direktnom okršaju odlučiti ko će biti prvi, a ko drugi u grupi pred žreb za osminu finala, što nije mali ulog.

Mančester siti pokušaće da pobedi u Menhengladbahu i dočeka eventualni kiks Barselone u Glazgovu, gde je Seltik ne tako davno sa 11 odsto poseda lopte i 119 pasova (naspram Barsinih 900 i kusur), uspeo da zabeleži pobedu od 1:0.

Ipak, rezultat iz Katalonije iz prvog kruga, kada je bilo 7:0 za "Blaugranu", ne uliva nadu "građanima" da će se domoći prve pozicije na kraju takmičenja.

Veče je otvoreno neočekivanim porazom podmlađenog Bajerna u Rusiji, gde je Rostov stigao do 3:2, tako da Atletiko Madrid ima priliku da seriju loših rezultata u Primeri prekine pobedom nad PSV Ajndhovenom čime bi vicešampion Evrope obezbedio prvo mesto u grupi.

Ostanite uz MONDO, pratićemo sve utakmice UŽIVO, a potom vas očekuju zanimljivosti, statistika, izjave i, ekskluzivno, golovi i šanse sa svih terena.

Do 20.45, predlažemo da odgledate golove od prethodne noći.

IZ MINUTA U MINUT:

20:36 - Preokret u Istanbulu! Golovima Kvarežme u 83. i Abubakara u 89. minutu, Bešiktaš je stigao do 3:3 u meču sa Benfikom!

20:19 - Peto kolo Lige šampiona poznato je i po "čišćenju kartona". Evo priče o tome ko bi večeras mogao da insistira na opomeni, kao i koje su sve aktuelne povrede i statistike.

20:17 - Prvi gol za Benfiku podno Taksim skvera postigao je naš reprezentativac Ljubomir Fejsa i to posle bizarne akcije u kojoj su gosti tri puta uzdrmali okvir gola domaćih.

20:16 - Prisetimo se šta se sve dogodilo sinoć širom kontinenta i koji su sve rekordi oboreni.

20:15 - Dok se slavlje navijača Rostova polako stišava, Benfika ide ka pobedi u Istanbulu koja bi joj obezbedila plasman dalje kolo pre kraja - 1:3 je u 74. minutu. Ako Bešiktaš izgubi, i Napoli će večeras imati šansu da upiše sebe među učesnike osmine finala na proleće.



UŽIVO:

2:2 u LONDONU!

Lukas postiže gol u 76. minutu. Borba za prvo mesto se nastavlja...

GRIZMAN - 2:0!

U Madridu je izgleda sve rešeno. Atletiko je poveo 2:0, Francuz je strelac u 66. minutu. Španci maksimalno koriste kiks Bajerna u Rostovu.

AUTOGOL!

Marko Verati pogađa svoju mrežu i Arsenal prvi put vodi u Londonu. "Tobdžije" su preokrenule rezultat!

Twitter Embed Code



MESI - DEVETI GOL na četiri meča, ima i dve asistencije!

Penal u Glazgovu!

GAMEIRO!

Atletiko je poveo. Konačno su Madriđani uspeli da probiju čvrstu odbranu PSV-a.

Na šest utakmica postignuto je ukupno pet golova, s tim da je na tri meča rezultat 0:0. Nastavljeni su susreti petog kola...

Olivije ŽIRU!

Iz penala donosi izjednačenje Arsenalu...

SITI IZJEDNAČIO!

Silva je pogodio u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

- Samo tri gola za 35 minuta!

BARSELONA!

Ko bi drugi... Lionel Mesi dovodi Katalonce do prednosti.

Nejmar je poslao precizan centaršut u šestnaesterac, Mesi ga je prihvatio i zakucao brzim udarcem. Njegov osmi gol. 



RAFAEL!

Vodi i Borusija od 23. Menhengladbah je poveo protiv Mančester sitija. Pobeda je neophodna domaćinu...


GOOOL!

Konačno. Pari Sen Žermen vodi u Londonu protiv Arsenala! Od 19. minuta "sveci" vode, Edinson Kavani je strelac posle dodavanja Matuidija.



- Na prve dve utakmice postignuto je 11 golova. U toku je osmi, deveti minut na ostalih šest stadiona, ali mreže miruju. Grizman je imao VELIKU šansu za Atletiko. Pobeda "jorgandžijama" donosi prvo mesto.

- Počele su utakmice!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC