• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ludo u Istanbulu, od 0:3 do 3:3!

Autor mondo.rs

Benfika ispustila 3:0 protiv Bešiktaša i šansu da obezbedi osminu finala Lige šampiona. U meču 5. kola grupe B, na kraju 3:3.

U 30. minutu 0:3 i sasvim, sasvim izvesna eliminacija.

U 89. minutu 3:3 i "poziv" frenetičnih navijača da se krene i po pobedu u nadoknadi vremena.

Ipak, ostalo je: Bešiktaš - Benfika 3:3 (0:3) u meču 5. kola Grupe B, u kojoj Napoli sada ima šansu da izbije na prvo mesto.

Veoma neizvesnu i napetu utakmicu odigrali su na Bosforu turski i portugalski klub, čiji je prvi susret na "Da Luš" stadionu u Lisabonu takođe završen nerešeno, ali 1:1 i to golom brazislog asa Taliske u 94. minutu.

Ovog puta, crno-beli sa Taksim skvera izvukli su se minut pre ulaska u nadoknadu vremena pogotkom Vinsenta Abukaraka, kojem je to bio šesti gol u sezoni, a treći uzastopni u Ligi šampiona i turskom prvenstvu.

Njemu je u 89. minutu asistirao Rikardo Kvarežma, igrač koji je šest minuta ranije sa bele tačke nagovestio dramu u finišu – 2:3.

Preokret je započet u 58. minutu kada je Andres Bek asistirao rezervisti Čenku Tosunu, čiji je ulazak početkom drugog poluvremena doneo veliku promenu na terenu.


Benfika je za pola sata igre tri puta "zatezala" mrežu iza Fabrijevih leđa, a jednom je to uradio i naš reprezentativac Ljubomir Fejsa koji je posle tri pogotka u okvir gola njegovih saigrača za dve-tri sekunde, uspeo da pogodi metu.

Prethodno je Kostantinos Mitroglu zahvatio loptu glavom, ali je pogodio stativu. Lopta mu se vratila, a on je isto pokušao, ali je ponovo pogodio stativu. Na odbijenu loptu natrčao je Eduardo Salvio, ali je pogodio stativu, a zatim se lopta odbila do Fejse koji je nogom poslao u mrežu.

Pogledajte ovaj nesvakidašnji gol.

Prvi gol postigao je Gonsalu Gediš u 10. minutu, pošto se oslobodio protivničkih igrača, ušao u šesnaesterac i snažno poslao loptu u mrežu. Vođstvo je udvostručio Nelson Semedo u 25. minutu.

Portugalski tim je na početku drugog poluvremena mogao da postigne gol, ali je Mitroglu šutirao pored gola.

S tri boda iz Istanbula, Benfika bi u isto vreme i izbacila Bešiktaš iz kombinacije za osminu finala i dovela sebe u situaciju da u poslednjem kolu, u direktnom okršaju sa Napolijem, odlučuje o prvom mestu. Ovako, "orlovi" će morati da ne izgube meč sa Napolitancima u poslednjem kolu da bi, bez obzira na rezultat meča Dinamo Kijev – Bešiktaš, uspeli da se nađu među 16 najboljih na proleće.

I u prvoj utakmici 5. kola, u Rusiji, "prštalo" je na sve strane. Palo je pet golova na meču Rostov - Bajern i završeno je porazom gostiju, pogledajte i kako.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC