• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nisam mogao više sebi da priznajem osrednjost

Autor mondo.rs

Stiven Džerard potpuno iskreno i bez trunke sujete objasnio je zbog čega je odlučio da završi fudbalsku karijeru. Jer, kada ste godinama na vrhu sve ispod toga je kao uvreda.

36 godina. 19 profesionalnih sezona. 750 mečeva za Liverpul. Skoro 200 golova. Titula prvaka Evrope. 114 nastupa za reprezentaciju Engleske. Avantura u Holivudu. Kraj.

Najbolji strelac "redsa" u evro-kupovima sa 41 golom i dugogodišnji kapiten slavnog kluba, Stiven Džerard, odlučio je danas da završi veliku karijeru.

Objasnio je i zbog čega.

"Očigledno, postoji nekoliko razloga. Prvo, postajet svesni da se bližite kraju jer telo počinje to da vam govori, bolovi i upale su češći nego inače. Stoga, menja se i osećaj koji donosite sa sobom na teren, čega sam bio svestan u poslednjih nekoliko godina tokom kojih sam prepoznao da polako usporavam i gubim deo onoga što sam imao".

"U suštini, ne mogu da pružim više ono što sam nekada pružao i to je prešlo u frustraciju u poslednje vreme. I, na kraju, odlučio sam da poslušam ljude, veoma važne ljude za ovu igru kojima bezrezervno verujem i koje veoma poštujem, koji su mi govorili da uvek treba otići pre nego što se potroši i to malo što je ostalo. Važno je da nikada ne prekoračiš gostoprimstvo koje ti je pruženo i igraš predugo do tačke kada postaneš predmet sažaljevanja".

"Imam osećaj da ta granica nije daleko i da je baš zato sada pravo vreme".

Džerard nije odbio samo ideju da pojača nekoliko evropskih klubova, već i da postane odmah menadžer MK Donsa, koji su ga čekali nedeljama. Za tu ponudu rekao je da je došla prerano za njega, ali ono što nije je TV karijera. On će se odmah pridružiti "krem dela krem" ekipi na engleskim kanalima, gde ga čekaju dugogodišnji saigrači, ali i rivali iz Mančester junajteda, Arsenala, itd.

"Nije se dogodio trenutak kada sam odlučio da završim, bio je to dug period razmišljanja naročito u poslednja tri četiri meseca u L. A. Galaksiju, kada sam bio prečesto povređen. Nisam osećao onu svoju žustrinu, kao nekada. Utakmice su postale sve zahtevnije za mene, naročito kada smo igrali na visokoj nadmorskoj visini ili kada je bilo vruće ili vlažno. Putovanja su takođe uticala na mene, tako da je presudan bio ceo jedan period, ne jedan trenutak".

"U poslednjih šest meseci često se događalo da mi prvi utisak posle utakmice bude da nisam igrao dobro danas ili da je onaj drugi momak bio bolji od mene, a nije mi se dopadalo da to stalno govorim sebi. I zbog toga, ponavljam, ovo je pravo vreme".

Iako je karijeru završio kao igrač Galaksija, svi će ga pamtiti po 17 godina u Liverpulu.

"Liverpul je za mene čitav svet. Odrastao sam navijajući za klub, veliki deo moje porodice su 'redsi'. Zbog načina na koji me je klub, od najmlađih dana, formirao u pristojnu osobu i dobrog fudbalera biću zauvek zahvalan".

"Sada, kada je gotovo, radujem se što ću raditi za BT Sport i pokrivati Ligu šampiona i Premijer ligu. To je nešto što sam želeo da radim od dana kada sam se vratio u Englesku. Ali, u budućnosti, definitivno maštam o tome da postanem menadžer ili asistent menadžera i budem ponovo aktivan u svlačionici. No, do tada, čeka me još mnogo, mnogo godina. Sada je najvažnije da se koncentrišem na BT i iskoristim ovu priliku da steknem dragoceno iskustvo", rekao je Džerard.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC