• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Božović o strancima i Instagramu

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde ovaj put ozbiljno odgovarao na pitanja o Ugu Vijeiri, Geloru Kangi, Pablu Moučeu...

 Božović o strancima i Instagramu Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Crvena zvezda je prošle sezone apsolutno pogodila dovođenjem Uga Vijeire, Luisa Ibanjeza, Mičela Donalda i Damijena Le Taleka, koji su imali izuzetno važne uloge u osvajanju titule, međutim, letos su na stadion Rajko Mitić stigli stranci koji igraju daleko ispod očekivanja.

Pablo Mouče, Tomas Fibel, Gelor Kanga i Džon Ruiz nisu uspeli da uvedu crveno-bele u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, a i na domaćoj sceni ne prave razliku u odnosu na ostatak ekipe.

Ruiz i Kanga su tek na momente i nagovestili da zaslužuju strpljenje, dok je za Moučea definitivno da se ove zime vraća u Palmeiras iz kojeg je pozajmljen, a Fibel je povredom Aleksandra Lukovića iznenada dobio šansu za popravni.

U sivilo "novajlija" uklopio se i Ugo Vijeira, koji od početka sezone nikako da nađe zajednički jezik sa trenerom Miodragom Božovićem.

Uoči utakmice protiv Mladosti iz Lučana (četvrtak, 18 časova, stadion Rajko Mitić, uz prenos na TV Arena Sport), Božović je prvi put dao ozbiljan odgovor na pitanje o situaciji portugalskog napadača.

Upitan da li je ljut na Vijeiru, jer je upravo on uticao da prošle sezone bude doveden iz Rusije i ukazanim poverenjem mu pomogao da "oživi karijeru", Božović je rekao:

"Nisam ljut, tako je to u životu. Mislim da je on ljut na samog sebe i da pravi sam sebi problem. Nikome drugom. Čini mi se da on glavom nije u Zvezdi, niti u Srbiji. Žao mi je što je tako, jer je ove sezone trebalo da bude jedan od važnijih igrača i da sebi trasira put u neki veći evropski klub. Ja sam to od njega očekivao, a šta je on očekivao stvarno ne znam".

Pablo Mouče je, takođe, razočarao trenera. Argentinac je slobodno vreme dobijeno izostavljanjem iz tima za utakmicu sa Metalcem u Gornjem Milanovcu iskoristio da ode u Zagreb i gleda duel tenisera iz svoje zemlje protiv Hrvatske u finalu Dejvis kupa, dok su se njegovi saigrači mučili da dođu do bodova.

"Sigurno da to nije u redu. Neka je i otišao, ali bar da se nije hvalio time... Počinje da liči na Džošuu Parkera, koji se isto javljao preko Instagrama. Danas je takvo vreme, čim neko negde ode negde ili pojede, obuče nešto lepo, on postavi na Instagram".

Slično je i sa Gelorom Kangom, za kojeg u klubu tvrde da je povređen i očekuju ga u Beogradu, dok on na društvenim mrežama postavlja video-klipove individualnih treninga u inostranstvu.

"Što se tiče Kange, nemam nikakve vesti o njemu. Ponekad vidim na Instagramu neki video i to je sve", priznao je Božović.

Van tima u četvrtak će biti i Džon Ruiz.

"Ruiz je i dalje povređen, ali mislim da nije to povreda koja će ga na duže udaljiti od ekipe".

Zvezda će biti i bez Zorana Rendulića i Aleksandra Lukovića.

"Rendulić je oprisao meniskus, Luković ima povredu ruke... Neko je povređen, neko uvređen, ali imamo dosta igrača, počećemo da forsiramo mlađe i nadam se da će sve biti kako treba".

Loše partije stranaca pružile su veću minatužu od očekivane Predragu Sikimiću i Petru Orlandiću. Božović kaže da je zadovoljan kako su njih dvojica koriste ukazano poverenje.

"Sikimića sam trenirao u Amkaru i vrlo dobro znam šta može. Kada je doveden, nije bio predviđen za prvog špica, ali je veliki profesionalac, trenirao je fenomenalno i sve to mu se vratilo. Orlandić je isto tako dobro trenirao, malo su ga povrede poremetile, ali ima odličan osećaj za gol i dobro igra glavom. Postigao je gol u skoro svakoj utakmici u kojoj je igrao".

Spasilac crveno-belih u Milanovcu prošlog vikenda bio je mladi Luka Adžić. U 89. minutu, samo minut posle izjednačujućeg gola Petra Orlandića, omladinac koji je dobio šansu u prvom timu, doneo je pobedu 2:1.

Božović je najavio da će Adžić ponovo biti u protokolu, među rezervama, a obrazložio je i otkud odluka da uvede igrača bez iskustva na seniorskoj sceni u trenutku kada njegov tim gubi.

"Zato što na klupi nije bilo drugog igrača. Da je bilo nekog stranca, njega bih ubacio", priznao je Božović i zatim dodao:

"Mali Adžić je talentovan, ali smeta mi što se već diže u nebesa u medijima. Ima tu dobrih igrača u omladincima, koji su vrlo interesantni, ali što se brže 'penju', brže će da 'padnu'. Treba ih pustiti da se sami razvijaju i napreduju...".

Zatim je izneo svoje mišljenje o omladincima u prvom timu.

"Objektivno, treba da se forsiraju mlađi igrači i biće toga, ali ne možete da forsirate mlade i da budete prvi i da prodajete igrače... To je veoma teško".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC