• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrač više, gol više, povreda više i briga više...

Autor mondo.rs

Crvena zvezda četvrti put ove sezone primila je dva gola u prvenstvu i drugi put bila kažnjena za to. Mladost je prekinula sjajnu seriju rezultata šampiona u Ljutice Bogdana.

 Igrač više, gol više, povreda više i briga više... Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Crvene zvezde imali su igrača više od 50, a gol više od 54. minuta utakmice u kojoj su prednost u odnosu na prve pratioce mogli da povećaju sa šest na osam bodova.

Odnosno s tri na četiri, ako avansno podelimo bodove pred treći krug šampionata Srbije.

Na kraju, mogli su i da izgube meč u kom su umalo izgubili i saigrača na duži period.

Svega je bilo u četvrtak uveče u Ljutice Bogdana, gde je u poslednjem meču 18. kola Superlige gostujuća Mladost povela, favorit u potpunosti preokrenuo rezultat u svoju korist nakon što je Radomir Milosavljević divljački startovao na Srđana Plavšića i poslao ga pravo na lekarske preglede, a na kraju spašavao i bod – 2:2.

"Krivo nam je što nismo pobedili i iskoristili remi Vojvodine i Partizana. Ušli smo dobro u utakmicu, ali smo primili gol iz polukontre. Mladost je dobro igrala pozadi, čvrsta su ekipa. Napadali smo, preokrenuli, imali i igrača više, a nismo ni pomišljali da mogu da naprave onakav kontranapad sa desetoricom", rekao je Anđelković posle utakmice, a prenosi klupski sajt.

Fudbaleri Crvene zvezde u narednom 19. kolu Superlige gostuju Voždovcu u nedelju od 13 sati, a do zimske pauze šampion će odigrati još dva susreta – sa Radničkim iz Niša u Beogradu (10. decembra) i Radnika u Surdulici (14. decembra).

"Radivojević je odlično pogodio za izjednačenje", konstatovao je levi bek crveno-belih koji je postigao zaista efektan pogodak za izjednačenje u 35. minutu.

"Imali smo posle mnogo polušansi, ako ne stopostotnih, ali nismo uspeli da postignemo treći gol. Moramo da zaboravimo rezultat jer već za tri dana imamo novu utakmicu", kaže Andelković, koji nije krio da je povreda Plavšića unela nemir u redove crveno-belih.

"Povreda Plavšića nas je omela, njegova brzina bi nam značila. Sa druge strane, i Luka Adžić je odigrao dosta dobro, s obzirom na njegove godine. Nebitno je da li je moglo da bude osam bodova prednosti, manje, ili više, uvek je svima krivo kada se kod kuće ne pobedi protivnik", zaključio je Anđelković.

Ekipa Miodraga Božovića četvrti put je ove sezone primila dva gola u Superligi i drugi put ispustila bodove u tim slučajevima: Crvena zvezda – Napredak 2:2, Mladost – Crvena zvezda 2:4, Javor – Crvena zvezda 2:4 i Crvena zvezda – Mladost 2:2.

Ukoliko bi neko pokušao da pronađe "zajednički imenilac" za ove utakmice u potrazi za odgovorom "zbog koga škripi 'pozadi' u igri crveno-belih", našao bi se u ćorsokaku. Protiv Napretka branio je Kahriman, a u poslednjoj liniji odbrane igrali Petković, Fibel, Luković i Ristić, u Lučanima je na golu bio Kahriman, a ispred njega Petković, Fibel, Rendulić i Ristić, u Ivanjici je branio Manojlović, ispred njega stajali Cvetković, Luković, Rendulić i Anđelković, a juče su na terenu bili Manojlović, Petković, Fibel, Le Talek i Anđelković.

Pored toga, u ova četiri susreta Crvena zvezda primila je više golova u situacijama kada je vezni red napravio grešku, a rival brzim pasom u prostor kaznio visoko postavljenu poslednju liniju odbrane Božovićevog tima.

Oko nečeg drugog nema dileme - superligaš iz Lučana zna i ume da odigra taktički veoma zrelo protiv Zvezde, koja se u jednom periodu sezone konsolidovala i smanjila broj grešaka, samim tim i primljenih golova, međutim povrede su primorale popularnog "Grofa" na nove improvizacije u poslednjoj liniji odbrane što je dovelo i do prekida serije od osam superligaških pobeda na "Rajku Mitiću" uz gol-razliku 25:4.

S obzirom na to da dan ranije u Novom Sadu niko nije osvojio tri boda, ovaj kiks lidera donekle je izgubio na značaju, ali je spisak povređenih fudbalera sve duži, tj. značajniji. Grupi od petorice igrača koja nije bila u stanju da nastupi u četvrtak uveče pridružio se i Plavšić, koji je pretrpeo užasan start rivala, ali prema prvim informacijama nije doživeo tešku povredu.

Bilo kako bilo, Božović verovatno do nedelje pre podne i polaska na "krov", gde će crveno-beli prvi put nastupiti, neće znati s kojim fudbalerima može da računa na susret sa "zmajevima", koji je veoma nepredvidiv domaćin.

Voždovac na svom terenu na krovu tržnog centra ume da odigra veoma tvrdo i disciplinovano ali i da doživi ubedljive poraze poput onih u mečevima sa Radničkim (1:4) i Partizanom (0:3).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC