• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati protivnici “zmajića” u kvalifikacijama

Autor mondo.ba

Žrijeb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo za sezonu 2017/2018., kao i Elitnog kruga kvalifikacija 2016/2017. obavljen je danas u sjedištu UEFA u Nionu.

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017/2018 bh kadeti smješteni su u grupu 8 sa Slovačkom, Moldavijom i Makedonijom. Kvalifikacioni turnir će biti održan od 2. do 8. oktobra 2017. godine u Makedoniji.

„U-19“ reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u grupi 11 gdje će za protivnike imati Francusku, Gruziju i Andoru. Naša zemlja će od 8. do 14.11.2017. biti domaćin kvalifikacionog turnira.

Elitni krug kvalifikacija 2016/2017.

Protivnici našoj „U-17“ reprezentaciji u Elitnom krugu kvalifikacija biće Engleska, Slovenija i Češka Republika. Bosna i Hercegovina će biti domaćin turnira od 23. do 28. marta 2017.

Juniorski reprezentativci BiH će se u Elitnoj rundi u grupi 5 takmičiti protiv aktuelnog evropskog prvaka u ovoj kategoriji, selekcijom Francuske, te sa Izraelom i Bugarskom. Domaćin kvalifikacija će biti Francuska od 22. do 28. marta sljedeće godine.

„U-19“ reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je saznala protivnike u Elitnom krugu kvalifikacija. Bh juniori će za protivnike imati Francusku, Izrael i Bugarsku, a žrijeb je prokomentarisao selektor Toni Karačić:

"Francuska je blagi favorit u grupi, ali u Elitnom krugu i ne postoje laki protivnici. Sve ekipe imaju kvalitet i nisu se slučajno plasirale u ovu fazu kvalifikacija. Mi se trebamo što kvalitetnije pripremiti. Dobro bi nam došlo 4 do 6 prijateljskih utakmica do kvalifikacija kako bismo bili što konkurentniji i predstavili se u što boljem svjetlu".

Seletor smatra da sljedeće sezone ekipu čeka lakši posao u grupi sa Francuskom, Gruzijom i Andorom:

"Kada je riječ o kvalifikacijama za narednu sezonu mi s pravom možemo očekivati plasman u Elitni krug. To je generacija igrača koja je pokazala kvalitet u „U-17“ selekciji i vjerujem da će ga potvrditi i u sljedećim kvalifikacijama".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC