• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Otišao je i Džajić iz Zvezde, pa je živela"

Autor mondo.rs

Zvezdan Terzić potvrdio da Miodrag Božović razmišlja o odlasku, ali i rekao da još nije podneo ostavku.

 Zvezdan Terzić potvrdio da Miodrag Božovič razmišlja o odlasku iz Crvene zvezde Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Tema dana u četvrtak, ali i prethodnih, među navijačima Crvene zvezde je trener Miodrag Božović, odnosno njegov ostanak ili odlazak.

Crnogorski strateg nije potvrdio, ali ni demantovao pisanja medija, najavivši da će se više znati u četvrtak posle sastanka sa klupskim rukovodstvom.

Generalni direktor crveno-belih, Zvezdan Terzić, rekao je novinarima da je bilo sastanka, međutim, i on nije imao konkretan odgovor da li će Božović nastaviti da vodi tim.

"Razgovarali jesmo, naša želja je da ostane. On nije podneo ostavku, Upravni odbor mu daje punu podršku, navijači mu daju punu podršku, nemam razlog da sumnjam da će on do isteka ugovora da bude trener Zvezde", izjavio je Terzić.

Iako je Božović sam tokom jedne od konferencija za medije pokrenuo temu svoje budućnosti u klubu, rekavši da će o najavljenom novom napadaču Crvene zvezde, Srđanu Vujakliji, pričati"oni koji u decembru budu u klubu", Terzić je kao glavne krivce istakao novinare.

"Imali smo radi sastanak, jer je polusezona, pretresli šta se depšavalo, dogovrili se oko nekih stvari i to je to. To ste vi novinari napravili priču. Miodrag Božović ima ugovor sa Zvezdom do 2018. godine, ima apsolutnu podršku uprave, ima apsolutnu podršku javnosti, navijača. A ima i želju da ostane", smatra Terzić.

Direktor crveno-belih je rekao da loša finansijska situacija kluba nije eventualni razlog da Božović bude nazadovoljan.

"Finansije nisu problem, prošle godine u ovo vreme bili smo u lošijoj finansijskoj situaciji, pa nije razmišljao o odlasku. Jeste, istina je da razmišlja o odlasku. Istina je, ali nije to tako kao što je predstavljeno da je već otišao", poručio je Terzić i dodao:

O zimskom prelaznom roku

"Božović je zakazao okupljanje za 9. januar. Biće tu dva-tri nova igrača iz naše lige i eventualno jedan stranac. Na putu smo da na korektan način završimo saradnju sa Moučeom, a Fibelov agent dolazi u utroak. Mada se Fibel podigao i igra mnogo bolje, pa videćemo šta ćemo. Mouče je tražio da mu platimo zaključno sa danom dokad je bio u Zvezdi i to je to... Ugo Vijeira ima ugovor do juna, ima ponuda za njega, ima i on uslove koji nisu mali", otkrio je Terzić.

"Nismo ga pritiskali, samo smo hteli da mu damo punu podršku, da mu stavimo do znanja da računamo na njega, da su svi uz njega i navijači i igrači. Na putu je da uzme drugu titulu, 'duplu krunu', nema nijedan razlog da ide. Ja se iskreno nadam da će ostati. Nije mu postavljen nikakav rok, nismo hteli da ga oročavamo. Naravno da ne možete nikog na silu zadržavati, ali naša iskrena želja je bila da ostane i to smo mu rekli".

Zatim je usledilo poređenje, za koje Terzić kaže da ga i "Grof" sam koristi.

"Što kaže Božović, 'otišao je i veliki Dragan Džajić jednom iz Zvezde, pa je živela'. Živeće Zvezda i bez Božovića i bez Zvezdana Terzića i bez Toze Mijailovića i bez svakog, jer je iznad svih nas. Zvezda je nas napravila, a ne mi nju. Sigurno je da nam u ovom momentu promena na klupi ne treba. Što bismo menjali tim koji pobeđuje? Osvojio je titulu, sad je prvi. Imamo kompaktan tim i uz nekoliko pojačanja, ne treba da bežimo sa puta koji smo zacrtali".

Osvrnuo se direktor crveno-belih i na pritiske koje nosi rad u klubu veličine Crvene zvezde.

"Moramo biti svesni da moramo da živimo pod pritiskom, a to zna i Božović. Zahtevi javnosti su veliki, često nerealni. Kad pogledamo gde je klub bio pre dve i po godine - na ivici bankrota, a sada uspešno prolazi kvartalne UEFA monitoringe i imamo pozitivne finansijske izveštaje. Dobili smo sve pohvale pre dva dana na sastanku sa Gaspromom, ali to je sve nedovoljno. Javnost ne zanima to, već zašto nismo u Ligi šampiona. A nerealna javnost je jedan od pritiska koji se pravi Božoviću. Ali sami smo izabrali da radimo u Zvezdi. Što kaže Božović: 'Potreban nam je beneficirani radni staž, svima koji radimo u Zvezdi'. Vuidećemo šta će da bude...", ostavio je Terzić neizvesnost da traje.

Direktor aktuelnog šampiona i lidera Superlige je, takođe, naglasio da niko u klubu ne traži naslednika Miodragu Božoviću.

"Ne želim da razmišljam o tome dok imamo Božovića. Tvrdim da niko iz Zvezde nije obavljao razgovore sa bilo kojim trenerom. To su spekulacije. Moja lična želja je da ostane i verujem da će ostati".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC