• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdina odbrana na remontu: Prvi ide Cvetković

Autor mondo.rs

Desnom beku krajem meseca ističe ugovor, a na leto još petorici defanzivaca.

 Zvezdina odbrana na remontu: Prvi ide Cvetković Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Kao što smo navikli, vrela zima očekuje rukovodstvo Crvene zvezde kada je u pitanju prelazni rok.

Pre godinu dana, Zvezdan Terzić i njegovi saradnici imali su sjajnu priliku da, kao retko ko pre njih,  zahvaljujući ogromnoj bodovnoj prednosti u odnosu na rivale mirno i bez tenzije traže pojačanja. Primarna je bila pozicija štopera, međutim, Brazilac Edson ispostavio se kao potpuni promašaj. I to nimalo jeftin.

Umesto da pojačaju tim koji je već na polusezoni obezbedio titulu, crveno-beli su omanuli sa kupovinom, a isto se dogodilo i na leto, pa je još jednom san o igranju na međunarodnoj sceni brzo završen.

Ukoliko žele, a trebalo bi, da naredne godine bude drugačije, u Zvezdi bi već ove zime morali da formiraju "kostur" tima koji će imati snage da odbrani titulu i napadne grupnu fazu Lige šampiona ili bar dođe do poslednjeg kola kvalifikacija, što bi garantovalo učešće u Ligi Evrope.

Za tako nešto, biće potrebno mnogo promena, jer prethodnih šest meseci ekipa Miodraga Božovića nije delovala ni nalik onoj koja je godinu dana ranije dominirala Srbijom.

I dalje postoji mogućnost da dođe do promene trenera, ali paralelno sa tim, rukovodstvo Crvene zvezde mora da vodi računa o igračkom kadru.

Poznato je da će Pablo Mouče biti vraćen sa pozajmice, zapravo Argentinac je već napustio Srbiju, kao i da se Tomas Fibel nalazi na izlaznim vratima, ali je za francuskog štopera potrebno naći zadovoljavajuću ponudu, jer ima ugovor do kraja juna 2018, tako da neće biti lako "osloboditi ga se".

Crveno-beli dres, po pisanju Sportskog žurnala, više neće nositi Miloš Cvetković, pošto desnom beku poslednjeg dana decembra ističe ugovor, a u klubu nisu voljni da produže saradnju.

Pre dolaska u Zvezdu, Cvetković je odbio da pređe u redove jednog slovačkog drugoligaša, ali se može čuti da sada razmišlja o odlasku preko granice.

Igrač na pomenutoj poziciji desnog beka morao bi tokom januara da stigne na "Marakanu", pošto bi i Marko Petković mogao uskoro da pakuje kofere. Ako ne ode ove zime, za obeštećenje, to bi mogao da učini po završetku sezone kao slobodan igrač. Iako iz kluba ponavljaju da im je jedan od kapitena obećao da će potpisati novi ugovor i omogućiti klubu da zaradi njegovom eventualnom prodajom, to se još nije dogodilo.

U istoj situaciji nalaze se Aleksandar Luković, Zoran Rendulić, Dušan Anđelković i Adam Mičel. Svima njima ugovori ističu narednog leta, pa bi Crvena zvezda, ukoliko rukovodstvo ubrzo ne reaguje, po završetku sezone mogla da ostane bez kompletne odbrane.

To se, naravno, neće dogoditi, ali ako razmišljaju na duže staze i nadaju se igranju u Evropi, crveno-beli bi morali tokom zime da oforme ekipu koja će imati dovoljno vremena da se ugira, a onda uz dodatna pojačanja pokuša da ostvari jedan od klupskih prioriteta, neophodnih za dalju egzistenciju.

Inače, na kraju sezone ugovori ističu i golmanima Nemanji Supiću i Marku Trkulji, vezisti Marku Poletanoviću (koji je u klubu na pozajmici iz Genta) i napadačima Predragu Sikimiću i, kao što je uveliko poznato, Ugu Vijeiri.

Kao novi igrači Crvene zvezde već neko vreme pominju se napadači Srđan Vujaklija (Borac Čačak) i Nemanja Milić (Spartak Subotica), a od nedavno štoper Ognjen Vranješ (Tom) i vezista Lukman Aruna (Dinamo Kijev).

Generalni direktor Zvezdan Terzić najavio je da klub planira da u januarskom prelaznom roku dovede "dva-tri stranca iz Superlige i eventualno jednog stranca"...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC