• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobeda Reala: FIFA zabrana obesmišljena!

Autor mondo.rs

Posle žalbe Sudu u Lozani, Madriđanima je kazna od godinu i po dana preinačena u mesec dana bez prava na transfere, a ni to nije baš tako.

Zbog kršenja nekolicine FIFA propisa o transferima igrača, a jedan deo odnosio se i na vrbovanje maloletnih fudbalrea, madridski klubovi Real i Atletiko dobili su početkom 2016. godine istu kaznu kao i njihov rival iz Katalonije, Barselona.

Ali, poput Barse, koja se čelnicima FIFA narugala potpisujući fudbalere pa čekajući da suspenzija istekne kako bi ih registrovala (Arda Turan i Aleš Vidal), zvanični prvak Evrope obesmislio je ovu kaznu na drugi način.

Inicijalno, Real je trebalo da bude uskraćen za potpisivanje fudbalera tokom puna tri prelazna roka: leto 2016, zima 2017, leto 2017. Drugim rečima, prvi naredni transfer, zvanični prvak Evrope smeo bi da ostvari na zimu 2018. godine.

Međutim, šta se dogodilo...

Real se prvo žalio Sudu za sportsku arbitražu u Lozani tražeći da se preispita odluka FIFA, a dok je CAS odlučivao protekao je ceo letnji prelazni rok i počela sezona 2016/17. Danas, u utorak 20. decembra, CAS je delimično ublažio Realovu suspenziju i skratio je za šest meseci, što znači da će Madriđani već narednog leta biti u prilici da se pojačaju.

Drugim rečima, zabranu dovođenja novih igrača imaće samo ovog januara, 2017. godine, kada možda nisu ni planirali da kupuju, jer je sezona u jeku, a dobro im ide i u Primeri i u Ligi šampiona.

Real je tako uspeo da potencijalnu blokadu od godinu i po dana svede na jedan prelazni rok, mesec dana "apstinencije", premda iz iskustva Barselone možemo da zaključimo da će i Madriđani moći da kupuju igrače i ugovaraju transfere ovog januara, a onda sačekaju leto da i registruju novajlije.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC