• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Empoli pao u Bergamu u 94. minutu

Autor mondo.ba

U prvoj utakmici vanrednog 18. kola Serije A, Empoli je u Bergamu bio na korak od boda, ali je Atalanta u 94. minutu ipak uspjela da stigne do pobjede - 2:1 (0:0).

  Nakon trijumfa nad Kaljarijem (2:0), Empoli je u utorak uveče vodio u Bergamu protiv Atalante,  potom je bio nadomak remija, a ipak ostao kratkih rukava na kraju prvog meča 18. kola šampionata Italije.

Fudbaleri Atalante su bili neuporedivo bolji rival na terenu, imali su ubjedljivo veći posjed lopte, mnogo veći broj šuteva prema golu i u okvir, kao i broj kornera i sve druge statističke parametre na svojoj strani, ali je do trijumfa na stadionu "Azurri d'Italija" stigao duboko u sudijskoj nadoknadi.

Pobjedu domaćinu osigurao je Marko D'Alesandro, koji je poslije gužve u šesnaestercu uspio da savlada Lukaša Skorupskog za veliko i zasluženo slavlje u Bergamu.

...
Izvor: YouTube

Gosti su prvi poveli u 51. minutu golom Levena Mhedlizdea - Federiko Dimarko je centrirao iz slobodnog udarca, Gruzijac je izbjegao ofsajd i majstorski pogodio mrežu - 0:1.

...
Izvor: YouTube

Pokušavala je Atalanta da stigne do preokreta, ali čvrsta odbrana Empolija i odlične odbrane Lukaša Skorupskog držale su vođstvo sve do 74. minuta.

Ni večeras odlični poljski golman nije mogao ništa poslije udarca Frenka Kesija, koji je pogodio mrežu uz samu lijevu stativu - 1:1.

...
Izvor: YouTube

Srpski fudbaler Uroš Ćosić igrao je svih 90 minuta za goste, dok je priliku da uđe s klupe dobio i Aleksandar Pešić u dresu Atalante.

Upravo je Pešić imao stopostotnu šansu za pobjedu Atalante u 81. minutu nakon što je Kesi pogodio prečku, ali se srpski napadač nije snašao i šutirao je direktno u Skorupskog.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ervin Zukanović bio je standardan u timu iz Bergama.

PAROVI 18. KOLA:

Atalanta - Empoli 2:1 (0:0)
/Kesi 74, D'Alesandro 90+4 - Mhedlizde 51/

srijeda

Inter - Lacio 20.45

četvrtak

Roma - Kjevo 20.45
Kaljari - Sasuolo
Fiorentina - Napoli
Palermo - Peskara
Sampdorija - Udineze
Torino - Đenova

odloženo za 8. februar:

Krotone - Juventus
Bolonja - Milan

TABELA: Juventus 42, Roma 35, Napoli 34, Lacio 34, Milan 33, Atalanta (+1) 32, Inter 27, Fiorentina 26, Torino 25, Kjevo 25, Udineze 24, Đenova 23, Sampdorija 22, Bolonja 20, Kaljari 20, Sasuolo 17, Empoli (+1) 14, Krotone 9, Palermo 9, Peskara 8.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC