• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Terzić o 2016. godini: Ponosan i zadovoljan!

Autor mondo.rs

"Ne pamtim kada je u poslednjih 10 i više godina bila neka kao ova 2016. u kojoj smo osvojili titulu, jesenji smo šampioni i poslovali smo u plusu", kaže generalni direktor Crvene zvezde.

Rukovodstvo Crvene zvezde u četvrtak, 29. decembra, organizovalo je konferenciju za medije na kojoj se govorilo o učinjenom u 2016. godini. Posebna pažnja posvećena je finansijskom poslovanju kluba, za koje je generalni direktor Zvezda Terzić istakao da je na najvišem nivou u poslednjoj deceniji, pa i duže.

"Kad podvlačimo crtu, možemo da budemo izuzetno zadovoljni i ponosni na godinu za nama", počeo je Terzić svoje izlaganje u Medija centru stadiona Rajko Mitić...

"Dug između 36 i 39 miliona"

"Dug se trenutno vrti oko 36-39 miliona evra, jer nije isti kada u avgustu ostvarimo neki transfer i u novembru, decembru... U februaru ćemo verovatno održati Skupštinu, pa ćemo saopštiti tačnu cifru", najavio je Terzić i istakao:

"Crvena zvezda nema jedan promil sive zone, već posluje legalno i preko računa, uredno plaćajući porez po svim osnovama. To vam odgovorno tvrdim".

"Za mene kao generalnog direktora kluba najvažnije mi je da ostvarujemo i poslovne i sportske rezultate. Godina 2016. je druga zaredom koju smo završili u finansijskom plusu, a bili smo i šampioni".

Imao je Terzić poruku za pristalice crveno-belih.

"Svakog dana primećujem uspon kluba i dokle god je tako, ja sam zadovoljan i mogu da pošaljem poruku armiji Zvezdinih navijača da budu bez brige i da smo na dobrom putu. To sam rekao i revizorima iz UEFA, kada su bili u novembru: Zvezda je na stabilnim nogama",
istakao je Zvezdin direktor.

Nije, naravno, sve "med i mleko", što je Terzić i priznao.

"Daleko od toga da nema problema, ali svaki klub ih ima. Mi smo tu da se borimo i verujemo da ćemo izaći na kraj sa svim problemima".

Na priče da Crvena zvezda ima finansijsku pomoć države, usledio je demanti.

"Mnogi kažu da Zvezda koristi državu kao bankomat, ali to nije tačno. Zvezda nema nikakav privilegovan položaj i plaća sve svoje poreze", tvrdi Terzić.

Kada su u pitanju sportske teme, iza Zvezde je još jedna godina bez uspeha na međunarodnoj sceni.

"Meni je kao zvezdašu ostala gorčina zvog neuspeha u Evropi i izvinjavam se navijačima na tome, ali za tako nešto potrebna su mnogo veća ulaganja, a nedostajalo nam je i malo sreće. Nije bilo za očekivati da ove sezone uđemo u Ligu šampiona. Da li ćemo uspetii narednog leta, ne možemo da obećamo, ali daćemo sve od sebe da bude tako".

Jedan od problema zašto crveno-beli ne uspevaju da ostvare zacrtani plan jeste učestala prodaja najboljih igrača, ali Terzić ističe da je to neminovnost.

"Zbog egzistencije smo prinuđeni da prodajemo najbolje. Za egzistenciju nam je potrebno 10 miliona evra, odnosno 15, jer nam pet odlazi uvek na stare, nasleđene dugove koje moramo da 'krpimo' da bismo uopšte i mogli da se takmičimo".
U zaključku je istakao:

"Ponosan sam na godinu koja je iza nas. Ne pamtim kada je u poslednjih 10 i više godina bila neka kao ova 2016. u kojoj smo osvojili titulu, jesenji smo šampioni i poslovali smo u plusu... Naša misija je da svako dete bude srećno kada sa roditeljima dođe na stadion i da svaki đak prvak navija za Zvezdu".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC