• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moguća prijateljska Slovenija - Republika Srpska

Autor mondo.ba

Nije nemoguće da prijateljski meč odigraju selekcije Slovenije i Republike Srpske.

  Fudbalski savez Republike Srpske na početku svake godine kao najveću želju ističe da selekcije Republike Srpske odigra prijateljski meč sa Srbijom.

Prethodnih godina svjedoci smo da postoje velike prepreke za odigravanje tog meča. Naravno najmanje je do samih aktera.

Kad već ne može sa Srbijom, Slovenija je voljna za odigravanje meča. Naravno pod uslovom da sve bude u skladu sa odlukama Svjetske (FIFA) i Evropske fudbalske federacije (UEFA).

 Novoizabrani predsjednik Fudbalskog saveza Slovenije Radenko Mijatović izjavio je u razgovoru za "Glas Srpske" da postoji mogućnost da reprezentacija Slovenije odigra zvaničnu prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Republike Srpske 

"  To je jako delikatno pitanje, jer predsjednik sam o tome ne može da odlučuje, već se pitaju članovi Izvršnog odbora tako da odluku o eventualnoj utakmici ne bih prejudicirao. Uvijek je zanimljivo igrati te mečeve, ali svaki nacionalni savez mora da poštuje statute UEFA i FIFA tako da preskakanja instanci ne smije da bude. Ukoliko bi evropska i svjetska kuća fudbala dale pristanak za takav meč, onda ne bi bilo problema pošto bi sve bilo legalno i zvanično",  izjavio je Mijatović.

Radenko Mijatović na mjestu čelnog čovjeka FS Slovenije izabran je 15. decembra umjesto Aleksandra Čeferina koji je postao predsjednik UEFA. Rođen je 16. novembra 1963. godine u tadašnjem Skender Vakufu, sadašnjem Kneževu.

"  Imam kontakte sa rodbinom i ostalim prijateljima iz Kneževa. Otac mi je živio tamo do septembra prošle godine, kada je preminuo, i stalno sam dolazio kod njega. Sada će tih dolazaka biti manje jer je rodbine sve manje u tim krajevima, dok je sve ostalo vezano za Ljubljanu",  rekao je Mijatović.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Don

Nije nemoguće... Hmmm... Nije nemoguće dosta stvari...

Bata

Bas lepa vest. Bravo za FS Slovenije i nadam se da ce to biti lep sportski dogadjaj!

Djole

Republika Srpska ima pravo prema Dejtonu da ima samostalne reprezentacije u svim sportovima a zasto ovo pravo nije do sada iskoristila to je do samih strukovnih saveza i njihovih celnika koji zbog svojih licnih pozicija u organima BH saveza su ovu mogucnost stavili po strani iako su time izdani nacionalni interesi Srpske a sportisti uskraceni da na svojim grudima nose zastavu i grb drzave koja im je u srcu. Sto se tice nastupa u BH reprezentacijama tu su Srbi svedeni na minimum i marginalizovani u svakom smislu. Krenulo se sa mrtve tacke pa su u nekim sportovima ljudi i sportski radnici koji su uvideli gde sadasnja situacija vodi, pokrenuli pricu i uspeli da RS samostalno uclane u odredjenim sportskim federacijama. Nadam se da ce se taj proces nastaviti i da ce se konacno redefinisati status sporta na nivou BH onako kako je predvideo Dejton.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC