• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klemente: Ronaldo, priznaj sebi da si drugi

Autor mondo.rs

Bivši selektor Španije i Srbije smatra da je Lionel Mesi bez konkurencije.

Nekadašnji selektor Španije i Srbije, Havijer Klemente, smatra da bi Kristijano Ronaldo, trenutni vlasnik "Zlatne lopte", morao da prizna da je Lionel Mesi najbolji igrač sveta.

Portugalac je nedavno dobio nagradu za najboljeg fudbalera planete zbog svega što je napravio u 2016. godini, pre svega osvojio trofej Lige šampiona sa Real Madridom i Evropsko prvenstvo sa Portugalom, ali uprkos tome Klemente nema dilemu da je dobitnik rekordnih pet "Zlatnih lopti" bez premca.

"Mesi je daleko ispred svih. On radi drugačije stvari od ostalih, ne mislim da drugi nisu dobri, već nisu kao Mesi i ne znam zašto bi se ljutili na moju utemeljenu ocenu. Ronaldo bi trebalo da bude srećan što je drugi najbolji fudbaler jer nije do njega što je rođen veći talenat", rekao je Klemente za španski radio Kadena Ser.

Trener, koji je između ostalih vodio Atletik Bilbao, Espanjol, Atletiko Madrid i Olimpik Marsej, ističe da je Ronaldo samo u pojedinim parametrima bolji od Argentinca.

"Kristijano ima bolje trbušnjake, viši je i igra bolje glavom, ali Mesi je tehnički nadareniji, sposobniji i ima bolju viziju. Ronaldo bi morao da bude srećan i ponosan što je drugi na svetu, morao bi da prizna da je rival kvalitetniji, to je nešto najčasnije u sportu", zaključio je Klemente.

Podsetimo, Klemente je bio prvi selektor Srbije od osamostaljenja, ali nije uspeo da se u kvalifikacionoj grupi sa Portugalom i Poljskom plasira na Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj 2008. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC