• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Zvezdin "Atomski mrav" na meti Španaca

Autor mondo.rs

Srđan Plavšić bi mogao da ode, a Džeremi Bokila da dođe...

 Las Palmas želi Srđana Plavšića Izvor: MONDO/FK Crvena zvezda
Izvor: MN PRESS

Dolascima Gelora Kange, Džona Ruiza i Pabla Moučea, Srđan Plavšić je uprkos odličnim partijama iz prošle sezone, letos pao u drugi plan kod trenera Miodraga Božovića.

Tek kada je Aleksandar Katai napustio Crvenu zvezdu, a počelo da se naslućuje da Mouče nije igrač koji je nekada bio, mladi ofanzivni vezista počeo je ponovo da dobija nešto veću minutažu. U 17 prvenstvenih utakmica postigao je dva gola i upisao tri asistencije.

Izgleda da je takav učinak, uz izdanja iz prošle sezone, bio dovoljan da hitronogi 21-godišnjak skrene pažnju inostranih klubova na sebe.

MONDO iz više izvora saznaje da se za Plavšića ozbiljno interesuje španski Las Palmas, trenutno osmoplasirani tim Primere, koji bi ga rado video u svom dresu već ove zime.

Mladi reprezentativac Srbije ima važeći ugovor sa crveno-belima do leta 2018, međutim, njegovo ime nije pomenuto kada je generalni direktor Zvezdan Terzić govorio o igračima koje klub nema nameru da pusti u ovom prelaznom roku (Donald, Le Talek, Kanga i Ruiz). To znači da, ukoliko Španci pošalju razumnu ponudu, postoji mogućnost da popularni "Atomski mrav" uskoro napusti stadion Rajko Mitić.

Njegova trenutna vrednost, po specijalizovanom sajtu Transfermarkt, procenjena je na 1.500.000 evra.

Poznato je da Zvezda ima finansijske probleme zbog kojih ne može mnogo da odbija klubove zainteresovane za njene igrače, a uz to, iako je Mouče napustio Beograd, prilično je velika konkurencija za mesta ofanzivnog veziste i bočnih napadača. Stigao je Nemanja Milić, tu su Stefan Ilić, Uroš Račić i Luka Adžić koji čekaju svoju šansu, te pomenuti Ruiz i Kanga, zatim Slavoljub Srnić, dok nije isključeno i da bude angažovan još neki inostrani ofanzivni vezista ili krilni napadač, što su pozicije na kojima se Plavšić najbolje snalazi.

Podsetimo, omaleni vezista je u Beograd stigao avgusta 2015. iz subotičkog Spartaka i bio značajan šraf šampionske mašinerije iz prošle sezone.

Kada su u pitanju dolasci, Sportski žurnal navodi da su crveno-beli u ozbiljnim pregovorima sa Džeremijem Bokilom, 28-godišnjim napadačem koji se nalazi pred raskidom ugovora sa kineskim Gvangžuom. Reprezentativac Demokratske Republike Kongo je trenutno, ipak, koncentrisan na Afrički kup nacija, tako da se svakako ne može priključiti Zvezdi pre povratka sa priprema u Sloveniji, gde će ekipa boraviti od 11. do 23. januara.

Što se tiče Rumuna, Konstantina Budeskua, sportski direktor Blažo Raosavljević potvrdio je da su pregovori i dalje u toku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC