• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krivične prijave protiv čelnika FS BiH

Autor mondo.ba

Krivične prijeve protiv Elvedina Begića, Jasmina Bakovića i drugih.

 Nekadašnji članovi Izvršnog odbora Fudbalskog/Nogometnog saveza BiH Amer Halep, Ibrahim Adilagić i Senad Islam su Tužilaštvu BiH u Sarajevu predali krivičnu prijavu protiv Elvedina Begića, predsjednika N/FS BiH, Jasmina Bakovića, generalnog sekretara Saveza, i drugih zbog nezakonitih radnji u posljednje četiri godine i pišu "Nezavisne".

Tvrde da imaju dokaze da su, kako navode, "Begić i drugi izvršili krivična djela", te da će oni biti procesuirani od strane istražnih organa.

"Razlog našeg dolaska je podnošenje krivične prijave protiv Elvedina Begića, predsjednika N/FS BiH, vezano za krivična djela koja je počinio u posljednje četiri godine. Radi se o utaji PDVa u iznosu od 800.000 KM, zatim skrivenih pet miliona KM prometa, kao i sklapanju ugovora bez odobravanja Izvršnog odbora i još niz stvari koje smo naveli u prijavi. Otprilike oko 10 miliona maraka je zadokumentovanog iznosa kojeg smo prijavili Tužilaštvu", rekao je za "Nezavisne" Halep, kojeg je N/FS BiH suspendovao na 12 mjeseci još 2014. zbog kršenja Pravilnika ponašanja članova fudbalske organizacije.

 "Očekujemo da će pravosuđe raditi kako treba po propisima i zakonima kao i do sada. Ovaj proces će možda potrajati, ali očekujem da će ovi ljudi biti procesuirani za ova djela koja su počinili", dodao je Halep.

Islam i Adilagić su takođe ranije zaradili suspenziju zajedno sa Farukom Hadžibegićem, nekadašnjim članom Odbora za posredovanje i savjetovanje.

"Obavili smo prije svega moralnu i ljudsku obavezu. Sustavno smo nas trojica prozivani od strane predsjednika N/FS BiH i nekih drugih da smo podnosili neke anonimne krivične prijave. Ovaj put, da bismo dokazali, krivičnu prijavu smo potpisali nas trojica, sa dokumentima kojima smo raspolagali i dokazali navedene radnje. Nadamo da će bh. tužilaštvo ovo procesuirati i dokazati, a ova prijava ima svoju težinu i važnost. Prijava se odnosi na predsjednika Begića, generalnog sekretara Bakovića i ostala lica za koja se dokaže da su sudjelovala u ovom procesu", rekao je Islam.

Baković je kratko prokomentarisao tužbu.

"Pošto ne znam o čemu se radi, zaista ne mogu komentarisati bilo šta vezano za tu temu. Jedino što mogu reći da mi u N/FS BiH podržavamo rad svih agencija za provedbu zakona i stojimo im na raspolaganju u svakom trenutku", rekao je za "Nezavisne" generalni sekretar N/FS BiH. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC