• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dokazali smo - u Srbiji se igra dobar fudbal"

Autor mondo.rs

Poruke reprezentativaca nakon remija protiv SAD u San Dijegu.

Reprezentacija Srbije, sastavljena od igrača iz domaćih klubova, odigrala je "tvrd" i borben meč u San Dijegu, završen bez golova.

U kontrolnom meču protiv selekcije SAD, selektor Slavoljub Muslintestirao je fudbalere iz Superlige i posle meča rekao da je zadovoljan viđenim, kao i da je daleko gostovanje momcima veoma značilo.

Posle zimskih odmora i samo nekoliko dana zajedničkog rada, "orlovi" su ostavili generalno dobar utisak u Americi. Nakon meča i proslave remija, reprezentativci su dobru atmosferu preneli i zajedničkim "selfijem", kao i porukama iz svlačionice:

"Teška utakmica za nas, a ja sam sredinom drugog poluvremena imao problema sa grčevima u oba lista, sve kao posledica još uvek nedovoljne pripremljenosti. Bez obzira, mislim da smo junački izdržali i parirali iskusnijem rivalu, odigrali dobru utakmicu. Pokazali smo Srbiji da se u našoj zemlji igra dobar fudbal i da imamo dobre igrače kojima samo treba dati pravu šansu. Hvala selektoru u ime saigrača na prilici koju nam je ukazao, jer mislim da smo se pokazali mnogo bolje nego u Dohi, kada praktično nismo ni imali prilike da se kroz veći rad upoznamo. Nadam se da je ova slika iz San Dijega popravila utisak o nama i našem prvenstvu", rekao je defanzivac Rada Nikola Maraš.

Prvi čuvar mreže Crvene zvezde, mladi Filip Manojlović, igrao je u San Dijegu od početka do kraja meča. Takođe je potom delio zadovoljstvo sa saigračima.

"Amerikanci nisu imali mnogo pravih prilika za gol, ali su konstantno bili pretnja. Drago mi je da nismo primili gol, a na kraju smo mogli i da pobedimo. Kompletan utisak je veoma pozitivan i pohvalio bih saigrače za sve što su uradili tokom utakmice".

Kapiten reprezentacije bio je vezista Vojvodine Aleksandar Paločević. Predvodio je ekipu od početka, pokazao američkoj publici svog talenta i posle meča rekao da je viđen trenutni maksimum ove selekcije Srbije.

"Mislim da smo u ovom trenutku dali svoj maksimum, s obzirom na sve okolnosti, pripremni trenutak, dug put koji smo imali, promenu vremenske zone i ogromne razlike u temperaturi. Bilo mi je teško da se prilagodim, ali kako je utakmica odmicala sve je bilo lakše. Pokazali smo da možemo da igramo ozbiljan fudbal, domaćin nije bio bolji rival, a verujem da selektor u perspektivi može da računa i na igrače iz naše lige".

Defanzivac Partizana Nemanja Miletić takođe je bio starter i vodio velike, "rovovske" borbe sa iskusnijim domaćinom. I on je podelio stav da ovaj tim u ovom trenutku nije mogao više, s obzirom na okolnosti i realne prepreke.

"Za nas je ovo bila izuzetno važna utakmica sa, na kraju, dobrim ishodom protiv jedne jake ekipe. Svi smo zadovoljni, jer za mnoge od nas ovo je nešto sasvim novo. Biti u reprezentaciji sa zahtevima koji se traže, zaista je privilegija za svakog pojedinca. Meč sa SAD je ogromno iskustvo, sam boravak, onda i utakmica ostaće u lepom sećanju", rekao je Miletić.

Ofanzivac Crvene zvezde Srđan Plavšić uobičajeno je donosio veliku energiju ekipi od prvog minuta. U izjavi za sajt Fudbalskog saveza Srbije on je istakao da je i vreme otežalo adaptaciju naših igrača na uslove u San Dijegu.

"Kako je utakmica odmicala delovali smo sve bolje i na kraju možemo da budemo zadovoljni igrom i rezultatom.Pokazali smo da u našoj ligi ima dobrih igrača za budućnost", dodao je Srđan Plavšić. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC