• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muslin: Potencijal postoji, ali ne i jaka liga

Autor mondo.rs

Selektor "orlova" objasnio zašto su značajna okupljanja B reprezentacije.

 Fudbal B reprezentacija Srbije, selektor Slavoljub Muslin Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Slavoljub Muslin, i direktor FSS, Goran Bunjevčević, nasmejani su se pojavili pred novinarima po povratku iz Sjedinjenih Američkih Država.

Za razliku od utakmice u Kataru (0:3), ova provera nacionalnog tima sastavljenog od igrača iz domaće Superlige rezultatski je prošla bolje - 0:0, ali to nije glavni razlog zadovoljstvu.

"Benefiti su stvarno fenomenalni sa ove turneje. Želimo struku da vratimo na visok nivo i zato uspostavljamo ovakve saradnje. Pokušavamo i da nađemo kandidate za A tim i izvučemo maksimum od ovih momaka. Za sada smo izuzetno zadovoljni", konstatovao je Goran Bunjevčević i dodao da se sa američkim kolegama razgovaralo pre svega o edukaciji i stvarima vezanim za struku, na čemu će se uglavnom i bazirati dalja saradnja dva saveza.

"Utakmicom protiv SAD smo nastavili da podižemo nivo domaćeg fudbala i igrača u njemu. Igrači su se pokazali dobro, ne samo zbog rezultata, koji je mogao da bude i drugačiji. Momci su videli šta znači visok nivo i mogu da kažeem samo reči hvale za njih. Najvažnije je da su stekli iskustvo igranja na internacionalnom nivou, što ne mogu igrajući za naše klubove... Ne bih govorio pojedinačno o igračima, ima nekih koji su se možda bolje uklopili, jer su već bili sa nama u Kataru", poručio je selektor Muslin i nadovezao se:


"Potrebna su nam ovakva okupljanja češće. Potencijal postoji, samo je pitanje kada će ovi igrači moći da konkurišu za A tim. Igrač može da napreduje samo dobrim treningom i kvalitetnim utakmicama koje igra svake nedelje. Nažalost, naša liga nije jaka i igračima je teško da napreduju, jer se ne igraju kvalitetne utakmice svake nedelje. To nije novost, svi sadašnji A reprezentativci su to postali tek po odlasku u inostranstvo... Trudimo se da od ovih momaka iz naše lige izvučemo maksimum i zato organizujemo ovakve turneje i okupljanja".

U cilju jačanja kvaliteta domaćeg fudbala razmatra se mogućnost osnivaja lige B timova. Selektor se osvrnuo i na tu vest, koja je ove srede stigla sa Kipra.

"Ne bih imao ništa protiv da se organizuje takvo takmičenje klubova. Gde god sam radio u inostranstvu, postojali su B timovi. U Španiji, na primer, oni igraju drugu ligu, ali ne postoji idealno rešenje, već naši klubovi moraju da pronađu sistem koji će im najviše odgovrati i finansijski i sportski", smatra Muslin.

Posle Katara i SAD, najavljeno je da bi naredni rival B reprezentaciji Srbije mogla da bude Češka ili ponovo Katar.

"Razmatramo još, ali svakako ćemo nastaviti sa ovakvim okupljanjima. Nije nemoguće da se neka od tih utakmica igra Srbiji, u Beogradu ili nekom drugom gradu, ali postoje i finansijski detalji na koje FSS mora da obraća pažnju, a od ovakvih turneja možemo i da zaradimo",
iskren je Bunjevčević.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC