• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iguain: Juve je kao Real, ali sa boljim navijačima

Autor Anadolija

Navijači Juventusa nisu toliko zahtjevni kao oni u Madridu. Zviždanje svojim igračima nije u duhu kulture Juveovih navijača, kaže Iguain

Argentinski fudbaler Gonzalo Iguain  uporedio je dva velikana Real Madrid za koji je igrao i Juventus za koji trenutno nastupa. Prema njegovom mišljenju, po pobjedničkom mentalitetu radi se o istim klubovima, a jedina su razlika navijači, jer pristalice “kraljevskog kluba“ imaju izražen kritički stav.

Iguain je igrao za Real u periodu između 2007. i 2013. godine. Dok je igrao u Madridu redovno je bio kritikovan zbog promašenih šansi ispred gola. Potom je prešao u Napoli, gdje je postao ključni igrač, a ljetos je stigao u Torino.

“Juventus je veoma sličan Realu, uvijek je spreman da pobijedi. Ali, navijači Juventusa nisu toliko zahtjevni kao oni u Madridu. Zviždanje svojim igračima nije u duhu kulture Juveovih navijača“, kazao je Iguain za italijanske medije i dodao:

“Ipak, zahvalan sam i Real Madridu i Napoliju. Klubove mijenjate u nastojanju da naučite nove stvari. Važno je da imam želju da budem još bolji.“

Iguain je ove sezone odigrao 26 takmičarskih utakmica za “staru damu“ i postigao 18 golova. Osim za spomenute klubove u Evropi igrao je i za argentinski River Plejt u kojem je počeo karijeru. U dresu Argentine do sada je nastupio 67 puta i postigao 37 golova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC