• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Velež o incidentu: Treba li plaćati policiju?

Autor mondo.ba

FK Velež se oglasio nakon incidenta u Međugorju.

Prijateljska utakmica fudbalera Slobode i Veleža, koja je igrana u Međugorju prekinuta je u prvom poluvremenu nakon što je četerdesetak maksiranih huligana upalo u teren noseći bezbol palice, metalne motke i raketne pištolje.

Nakon ovog incidenta FK Velež oglasio se saopštenjem, koje prenosimo u cijelosti:

" Na poziv FK Sloboda, a u cilju održavanja korektnih sportskih odnosa i provjere vlastitog tima, FK Velež se dana 01.02.2017 godine odazvao na poziv za odigravanje prijateljske utakmice na terenu sportskog centra “Circle international” u Međugorju. Očekujući gostoprimstvo ravno onom koje mi pružamo svim gostujućim ekipama, sa radošću smo otputovali u Međugorje.

Nažalost, naša očekivanja su iznevjerena. Jučerašnji incident sa mogućim smrtnim posljedicama u kojem ne želimo prepoznavati bilo čije navijače, nakon upada grupe od četrdesetak maskiranih huligana sa metalnim motkama, bejzbol palicama i raketnim pištoljima je samo zahvaljujući prisebnosti igrača i rukovodstva oba kluba završio bez posljedica.

Osiguranje za navedenu utakmicu nije postojalo kao ni reakcija policije, koja je bila nedopustivo spora. S pravom se pitamo da li takvu policiju uopšte treba plaćati, s obzirom da je evidentno kako ne radi vlastiti posao.

 FK Velež poziva odgovorne i nadležne na maksimalnu ozbiljnost u osiguravanju normalnih uslova na svim sportskim susretima i manifestacijama", piše u saopštenju Fk Velež. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC