• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapelo: Još žalim zbog 2004...

Autor mondo.rs

Čuveni trener oseća grižu savesti zbog načina na koji je napustio Romu i Olimpiko.

Legendarni stručnjak Fabio Kapelo (70) ostaće upamćen kao jedan od najvećih evropskih trenera, osvajač Lige šampiona, sedmostruki prvak Serije A, dvostruki osvajač Primere...

Kada se osvrne za sobom, slavni trener ipak oseća gorak ukus u ustima kada se seti kako je otišao iz Rome u Juventus 2004.

Na klupi "vučice" Kapelo je sedeo od 1999. do tog leta i na njoj osvojio titulu 2001. U Torino se odselio tri sezone kasnije, iako je prethodno izričito rekao da to ne bi uradio.

"Dobro pamtim da sam rekao 'Nikad u Juventus', ali ipak sam otišao tamo. Nisam održao reč. Trebalo je da uradim što i (sadašnji trener Rome, Lučano) Spaleti i da kažem da smo svi profesionalci", izjavio je on.

Kapelo se tako osvrnuo na nedavnu Spaletijevu izjavu, koji je rekao "da je trener i da može da ide bilo gde da radi svoj posao".

Upitan zašto je te 2004. otišao iz Rome, Kapelo kaže:

"Napustio sam glavni grad jer sam osetio da sam dao sve što imam u tih pet godina i da više ne mogu da prenesem svoje emocije na tim. Sve je postalo rutina".

Na klupi Juventusa Kapelo se potom zadržao dve godine. Na nju je seo uprkos javnim prepirkama sa porodicom Mođi i u Torinu se zadržao dve godine. Sa sobom je iz Rima poveo Emersona i potom doveo Juventus do četvrtfinala Lige šampiona 2005. i 2006, gde su "Staru damu" zaustavljali Liverpul i Arsenal.

Obe titule koje je Juve osvojio pod njegovim vođstvom kasnije su oduzete klubu zbog velikog skandala i afere "Kalčopoli", nakon koje su Torinezi morali u niži rang.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC