• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Novom Pazaru ne razumiju srpski jezik?!

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

I ovo je moguće: Novi Pazar će u subotu igrati sa pojačanjima protiv Crvene zvezde, jer je suspenziju FSS odložio žalbom u kojoj je tražio da mu odluka bude saopštena na bošnjačkom jeziku.

 U Novom Pazaru ne razumiju srpski jezik?! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Svašta smo vidjeli i doživjeli u srpskom fudbalu, pa nas ni ovo ne čudi.

S obzirom na to da u nedjelji pred nastavak Superlige u fudbalu nisu pronašli novac da plate dugovanja prema bivšim igračima i trenerima, što bi prema pravilima takmičenja bio osnovni uslov da registruju angažovana pojačanja za drugi dio sezone, u fudbalskim klubovima Novi Pazar i Borac Čačak morali su potraže alternativna rješenja.

I našli su ih…

U Novom Pazaru uspjeli su suspenziju koju im je izrekla Disciplinska komisija FSS da stave van snage dopisom koji su, prema pisanju "Sportskog žurnala", poslali Komisiji za žalbe FSS i u kojem su naveli da im odluka o kazni bude dostavljena na njihovom, bošnjačkom jeziku, jer onu napisanu na srpskom nisu razumjeli.

Pazarci su, zapravo, samo iskoristili pravo koje imaju prema Ustavu Republike Srbije.

FSS će, prema pisanju "Žurnala", morati da angažuje prevodioca za bošnjački jezik i napiše novo rješenje o zabrani registrovanja novih igrača, poslije čega će Novi Pazar imati i pravo žalbe, što će dodatno odložiti odluku DK FSS.

Hipotetički, ovim trikom mogli bi da se služe svi klubovi iz krajeva zemlje u kojima se govori jezik nacionalnih manjina.

U Čačku ne mogu da se prave da ne razumiju srpski, ali su pronašli rješenje - dostavili su dokaz Fudbalskom savezu Srbije da jedno od dva rješenja koja su im poslata poštom, nisu dobili.

To je automatski značilo da je ukinuta pravosnažnost odluke, dok cijeli proces ne bude ponovljen, a kasnije i bude prošao - pretpostavka je - kompletan žalbeni postupak.

Ovo su nova dva načina za zaobilaženje propisa FSS, nakon što su u prošlosti dodjeljivane "uslovne licence".

Superliga Srbije počinje danas utakmicom Mladost Lučani - Radnički Niš (17.00), uz direktan prenos na Areni sport, a biće nastavljena u subotu i nedjelju. Superligaši će, uprkos tome što nisu izmirili obaveze, a jesu angažovali pojačanja, moći da nastupe u najjačim sastavima.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC