• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruski huligani seju strah: Uvod u Mundijal (VIDEO)

Autor mondo.rs

Video prilog sa ruskim huliganima emitovan na engleskom BBC-u uzburkao strasti u celoj Evropi. Evo šta kažu o tučama sa Englezima. Rusi pobesneli: "Nismo takvi!".

"Ruska huliganska vojska", naziv je dokumentarnog filma BBC-a posle Evrpskog prvenstva u Francuskoj i krvavih sukoba na ulicama Marseja, koji je izazvao mnogo komentara, ali i bes Rusa i ruskih vlasti.

U filmu se pojavljuje grupa huligana (svima su lica prekrivena "fantomkama") nazvana "Mesari iz Orela". Istakli su da se na predstojećem Mundijalu u Rusiji 2018. godine mogu očekivati novi sukobi i tuče navijača.

Englezi su odmah posle frka u Marseju najavili osvetu i to na terenu Rusa.

"Bilo je mnogo Rusa, navijača, koji su otišli na EP da se malo zabave, zezaju, bace po koju flašu, stolicu. Mi smo, pak, bili prilično odlučni da odemo u Francusku i isprsimo se pred Englezima. To je bilo kao 200 profesionalaca protiv 2.000 amatera", rekao je taj huligan na odličnom engleskom jeziku.


Zašto su im baš Englezi bili mete?

"Zato što smo svih ovih godina njih kopirali, na njih se ugledali, imali smo prema njima poštovanje. Krenuli smo na njih zarad našeg ponosa, časti u tuči", odgovorio je "mesar".

Oklevao je da odgovori na pitanje šta navijači Engleske da očekuju u Rusiji, dodajući da je 100% uveren da će "neko nešto pokušati na Svetskom prvenstvu u Rusiji".

A na pitanje, kako se zaštiti od tuče, ovako je reagovao:

"Hahahahhahahahahhaha... Pa, ako budete sa decom, onda ne treba da se plašite. Ali, ako ste u društvu prijatelja, okruženi drugarima, e onda treba da računate da ćete dobiti neki udarac".

Ruski huligani
Izvor: BBC/YouTube

Zvaničnici Rusije ljuti su zbog ovakvog načina prikazivanja Rusa i zemlje domaćina predstojećeg Mundijala:

"Film ‘Russia's Holigan Army,’ koji je prikazan na drugom kanalu BBC, šokantan je jer predstavlja domaćina Svetskog prvenstva 2018. u takvom svetlu. Stiče se utisak da je cilj da se seje strah u britanskom društvu i upozore navijači da ne putuju u Rusiju", piše u saopštenju ruske ambasade u Londonu.

Huligan pod nadimkom "Ubica" Vasili, vođa navijačke grupe moskovskog Spartaka tvrdi da su njegove reči izvrnute iz konteksta.

"Učestvovao sam u filmu, ali sam zadivljen kako su izvrnuli moje reči u medijima. Nisam gledao film, jedino sam čitao tekstove u Gardijanu, koji vodi prljavu kampanju. Deo o Putinovim vojnim snagama u Marseju je beskrupulozna laž. Nikada to nisam rekao, znam sa kime sam razgovarao i kakve su odgovore tražili", rekao je jedan od vođa navijača Spartaka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC