• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajlija nakon Liverpula sreću našao u Zagrebu

Autor mondo.ba

Armin Hodžić ove sezone blista u dresu zagrebačkog Dinama.

Armin Hodžić ove sezone blista u dresu zagrebačog Dinama.

Momak rođen 1994. godine, prošao je sve omladinske selekcije FK Željezničar, nakon čega je potpisao ugovor sa Liverpulom.

Od 2014. godine je u Zagrebu u Dinamu, a ove sezone počeo je da pruža odlične partije.

U pet utakmica u nizu postigao je gol za Dinamo, dok je u srijedu u Kupu Hrvatske ekipi Splita dao četiri gola. U razgovoru za "Avaz" otkriva tajnu uspjeha.

" To me svi pitaju, ali nemam neke posebne tajne. Osjetio sam da mi trener vjeruje uoči priprema, u Rovinju i turskom Beleku dobro se radilo, krenulo me s golovima na prijateljskim utakmicama, a time je došlo samopouzdanje. Na kraju sam dobro krenuo u sezonu i vjerujem da ću tako nastaviti", kaže napadač Dinama, kojima će ove sezone Rijeka biti veliki rival u trci za šampiona Hrvatske.

" Rijeka je i lani bila dobra konkurencija, pa je na kraju ostala iza Dinama. Vjerujem da će tako biti i u ovoj sezoni. Slažem se da je šest bodova ozbiljna prednost i da Rijeka igra dobro, ali još Dinamo drži sve u svojim rukama. Ako do kraja sve pobijedimo, titula ostaje u Maksimiru", samouvjeren je Hodžić.

Kaže kako je biti fudbaler najvećeg hrvatskog kluba "čudo". 

" Biti igrač Dinama je čudo! Na svakom koraku te prepoznaju, navijači te pozdravljaju, svi bi htjeli autogram ili sliku. Dinamo je svojim rezultatima i velikim transferima izgradio ogromnu reputaciju, ne samo u Hrvatskoj već i u regiji, odnosno Evropi, i njegovi igrači su na posebnoj cijeni. U Zagrebu se osjećam ugodno. Lijep je grad, ljudi su fini i nenametljivi i užitak je boraviti ovdje".

Hodžić ne želi preko medija da se nameće selektoru BiH Mehnedu Baždareviću.

" Nisam čovjek koji se nudi preko medija, jer o meni najbolje pričaju moji golovi. Ako će oni biti dovoljna pozivnica za selektora Baždarevića, biće mi čast. Reprezentacija je sve. Ponos je i privilegija nositi taj dres i biti u krugu takvih igrača", kaže Hodić, koji ima ugovor sa Dinamom do 2022. godine. 

Armin je za Dinamo odigrao 36 utakmica i postigao 16 golova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC