• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola: Tužan sam zbog Luisa Enrikea

Autor mondo.rs

Bivši trener Barse ne krije da ga je pogodilo što je sadašnji šef struke katalonskog giganta najavio odlazak na kraju sezone

Luis Enrike saopštio je da će posle tri godine napustiti klupu Barselone, na kraju ove sezone kada mu istekne ugovor.

Trener Mančester sitija, Pep Gvardiola, koji je i sam sa uspehom predvodio tu ekipu, istakao je da je tužan zbog odluke svog zemljaka.

Gvardiola i Enrike se odlično poznaju - pet godina bili su saigrači, a potom su obojica kao treneri imali mnogo uspeha sa Barselonom.

"Pomešana su mi osećanja. Kao veliki navijač Barse veoma sam tužan zbog Luisove odluke. Gubimo velikog trenera, sa sjajnim karakterom. Tokom tri godine, koliko je u klubu, ekipa je igrala neverovatan fudbal", rekao je prvo Gvardiola.

Ipak, gledajući sa druge strane, ima razumevanja za odluku Luisa Enrikea.

"Ako to posmatram sa druge strane, njegovu odluku u potpunosti razumem i želim mu sve najbolje u budućnosti. Kao član Barseslone mogu samo da mu se zahvalim za sve uspehe koje je ostvario sa mojim klubom. Ima samo nekoliko trenera na svetu koji su bolji od Luisa Enrikea", dodao je Gvardiola.

Enrike je odluku o odlasku saopštio sinoć posle pobede protiv Sportinga iz Hihona sa 6:1, kojom je Barselona preuzela prvo mesto na tabeli. Katalonski klub iskoristio je kiks Real Madrida, koji je odigrao 3:3 sa Las Palmasom i Madriđani sada imaju bod manje, ali i utakmicu manje od Barselone.

Nakon (ne)očekivane odluke Enrikea, mediji su odmah počeli da spekulišu oko imena njegovog naslednika. Pominju se trener Sevilje Horhe Samapoli i Ernesto Valverde iz Atletik Bilbaa, kao i Ronald Kuman iz Evertona.

Neki su otišli toliko daleko da veruju da bi Gvardiola mogao da se vrati na Kamp Nou.

"Nikada se neću vratiti u Barselonu kao trener. Moje vreme na klupi Barse je isteklo", nedavno je saopštio Gvardiola, koji je sa Kataloncima osvojio dva trofeja Lige šampiona.

Luis Enrike, koji je u maju 2014. potpisao trogodišnji ugovor sa Barselonom, od tada je na Nou Kamp doneo osam trofeja, uključujući i pehar Lige šampiona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC