• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vukovi" se ne plaše Sarajeva

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Mali gradski derbi između Olimpika i Sarajeva je na rasporedu u subotu od 15 sati na stadionu Otoka, a "vukovi" vjeruju kako protiv "bordo" tima mogu napraviti dobar rezultat.

 Olmpik Sarajevo najava Izvor: Samir Cacan /MONDO

Trener najmlađeg sarajevskog Premijerligaša Faruk Kulović istakao je da će biti promjena u odnosu na sastav koji je istrčao u Bijeljini.

"Sarajevo dolazi u veoma nezgodno vrijeme. Prethodnu utakmicu smo zaboravili i izvukli pouke. Nadam se da ćemo iz tih pouka izvući dobar rezultat protiv Sarajeva", kazao je Kulović koji u ovom susretu jedino neće moći računati na Hadžića.

Kulović smatra kako u proteklom kolu ni igra Sarajeva nije bila na nivou.

"Nisu pružili protiv Viteza dobru partiju, ali to ne znači da neće protiv nas. To je kvalitetna ekipa i mi je izuzetno poštujemo. Ja opet kažem, ako izvučemo pouku iz prethodne utakmice, mislim da možemo doći do povoljnog rezultata", kazao je Kulović.

On je najavio nešto drugačiji sastav protiv tima s Koševa, ali i drugačiji pristup igrača.

"Ovo je sasvim druga priča. Biće određenih promjena i zahtjeva druge vrste. Moramo pokazati ofanzivniju igru i jaču igru prema naprijed a našem terenu. U Bijeljini nismo igrali na nivou imena koje smo doveli", kazao je Kulović.

SVRAKA: NEMA PREDAJE

...
Izvor: Samir Cacan /MONDO

"Prethodna sedmica je protekla u dobrom ritmu. Zaboravili smo tu utakmicu iz BIjeljine i od utorka - srijede već razmišljamo samo o Sarajevu. To je dobra prilika da se izvadimo i dokažemo da je u Bijeljini bio loš dan", kazao je Muamer Svraka.

Svraka je istakao da ekipa nema posebnog motiva protiv gradskog rivala jer im je svaki bod važan.

"Nama je motiv svaka utakmica. Sutra pobijedimo Sarajeva isto tako ćemo i protiv Viteza dobiti tri boda, tako da mi nemamo prostora za kalkulacije. Zanima nas samo opstanak u ligi", kazao je Svraka.

Svraka smatra da je prednost "bordo" sastava u timskoj igri, a ne u pojedincima.

"Možda se može izdvojiti Ahmetović kao najbolji strijelac, ali je definitivno njihova prednost to što dobro igraju kao tim. Istina protiv Viteza su odigrali slabu utakmicu, ali su pobijedili, i kad igraju loše pobijede. U nizu su od 5-6 pobjeda i sve su bile 1-0. Neigranje njihova tri igrača je za njih možda hendikep jer nemaju prevelik roster pa da nas tako mogu iznenaditi", kazao je Svraka i dodao da ni jednog pojedinca neće posebno čuvati.

Na stadionu Otoka očekuje se veliki broj gostujućih navijača, ali to, prema Svrakinim riječima, može biti mač s dvije oštrice.

"Navijači koji će biti tu mogu biti prednost, ali to može biti i pritisak. Drugačije je biti ovdje gdjesu tribine puno bliže terenu, pa slučaju da krene loše sve se okreće na drugu stranu", kazao je Svraka.

Svraka, koji se ove zime vratio u Premijer ligu, je istakao kako je vidljiv napredak u domaćem prvenstvu.

"Puno bolje nego što je bilo prije i sistem je bolji nego prije pet godina. U Premijer ligi si na polusezoni imao situaciju da je neko već odustao, a sada imaš 12 klubova koja se bore za nešto. Biće šest ekipa koje će se boriti za Evropu, ali i sto toliko i za opstanak. Vitez ima jedanaest bodova više, ali nisu osigurali opstanak. Svi se borimo za nešto", kazao je Svraka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC