• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grbavica: Istok će biti gotov u roku

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Izgradnja istočne tribine stadiona "Grbavica" privodi se kraju, a do planiranog roka završetka radova ostala su još samo dva dana.

 Izgradnja istočne tribine stadiona Grbavica u Sarajevu biće završena u roku Izvor: MONDO/Samir Cacan

Iz Fudbalskog kluba Željezničar potvrdili su nam da će radovi biti gotovi do 5. marta kako je i ranije najavljeno.

"Radovi na istočnoj tribini i pored pauza zbog niskih temperatura idu po rasporedu. Izvođač radova i administracija Željezničara su uložili velike napore da grubi radovi na tribini budu gotovi do najavljenog datuma. Vanjsko uređenje tribine će se raditi do kraja mjeseca", izjavio je za MONDO Mirsad Šiljak, direktor tima s "Grbavice".

Pod vanjskim uređenjem podrazumijeva se, između ostalog, i postavljanje 4.650 stolica koje su u Zvorničku 27 stigli prošle sedmice, ali su vraćene jer su bile svjetlije od naručenih, pa bi bila prevelika razlika između boja na sjevernoj i istočnoj tribini, što je za čelnike Željezničara bilo nedopustivo.

"Fabrika u Turskoj koja ja proizvodila stolice je pogriješila nijasnu boje. Mi nismo prihvatili narudžbu, a stolice su o trošku fabrike vraćene. Nove stolice će doći do 11. marta, a odmah će uslijediti postavljanje istih", potvrdio nam je Šiljak.

Podsjećamo, izgradnja istočne tribine stadiona "Grbavica" koštala je oko 1.200.000 KM sa PDV-om. Skoro polovina sredstava prikupljena je kroz akciju "izgradimo istočnu tribinu" u kojoj su navijači Željezničara kroz kupovinu desetogodišnje ulaznice po cijeni od 1.000 KM mogli pomoći izgradnju tribine. Do sada je prodato više od 550 desetogodišnjih ulaznica.

Prilikom potpisivanja ugovora o izgradnji istočne tribine najavljeno je da će tribina biti puštena u funkciju u aprilu.

"Zvanično otvorenje tribine će biti na prvoj domaćoj utakmici Lige za prvaka gdje očekujemo istinski spektakl", kazao je Šiljak za MONDO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC