• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meša: Sad neću zvati Kodru

Autor mondo.ba

Selektor Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević 16. marta će saopštiti imena igrača za kvalifikacionu utakmicu protiv Gibraltara i prijateljski duel sa Albanijom.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Iako je ostao poprilično zakopčan u izjavama oko spiska "zmajeva" veoma izvjesno je da će Emir Spahić, koji je bez kluba, propustiti predstojeće okupljanje nacionalnog tima BiH.

U izjavi za sarajevsko "Oslobođenje", Baždarević je otkrio i da ovaj put neće računati na napadača Osasune Kenana Kodru, koji je inače sin nekadašnjeg selektora BiH i golgetera Barselone Mehe Kodre.

"Kodru sam već dva puta stavljao na širi spisak i ne postoji nijedna prepreka da ga ne pozovem. Međutim, u ovom trenutku imamo pet napadača. Tu je (Edin) Džeko, koji je kapiten, zatim Vedad Ibišević, koji ponovo igra dobro i efikasno, pa onda i Milan Đurić. On se, istina, malo žalio na povredu, ali će biti spreman za utakmice, a svakako će priliku dobiti Rijad Bajić i Armin Hodžić, koji igraju odlično za Konju i Dinamo. Dakle, Kodru pratimo i gledali smo ga uživo, ali nećemo ga zvati za ove utakmice", rekao je popularni Meša.

Sarajevski list navodi i da na spisku neće biti Harisa Medunjanina i Muhameda Bešića. 

"Medunjanin je i dalje član reprezentacije, ali neće biti pozvan za ovaj meč. Na njega i dalje računamo. Što se tiče Bešića - od Evertona očekujemo da nam pošalju ljekarsku dokumentaciju, a u privatnom razgovoru sa trenerima saznali smo da Muhamed još nije spreman za utakmice, tako da nema smisla da ga pozivamo ovaj put. Pustićemo ga da se oporavlja i trenira u Evertonu, kako bi se što bolje spremio za nastavak sezone", dodao je Baždarević.

Utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo "zmajevi" igraju 25. marta u Zenici dok je prijateljski susret zakazan tri dana kasnije u Elbasanu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC