• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Armin Hodžić: Idemo u Rusiju!

Autor mondo.ba

Fudbaler Dinama uvjeren da će se sa reprezentacijom BiH plasirati na SP 2018 u Rusiji. "Kakva god prepreka bude na putu do Mundijala u Rusiji, ona nije nesavladiva. Preskočićemo je“.

Momak koji je ponikao u Željezničaru i jedno vrijeme bio član Liverpula ove sezone postigao je 13 golova na 21 utakmici za Dinamo, a od toga zabio je deset golova na pet utakmica u proljećnoj polusezoni.

Odlične igre u dresu zagrebačkog Dinama donijele su Arminu Hodžiću poziv u selekciju BiH za mečeve kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. protiv Gibraltara i Albanije 25. i 28. marta.

"Kakva god prepreka bude na putu do Mundijala u Rusiji, ona nije nesavladiva. Preskočićemo je. Navijači zaslužuju da BiH gledaju na velikim takmičenjima. Ne da možemo očekivati pobjede protiv Gibraltara i Albaniji nego će ih i biti. Moramo malo više respektirati sami sebe i činjenicu da nam igrači igraju glavne uloge u nekim od najboljih liga na svijetu", rekao je Hodžić u intervjuu za "Nezavisne novine“.

Poziv u reprezentaciju mu mnogo znači.

„Puno mi znači, jer vidim da me selektor prati i da cijeni moje golove u ovoj godini, a bilo ih je dosta. Nadam se da ću mu uzvratiti povjerenje“, rekao je Hodžić, koji dodaje da prati igre svojih saigrača, Edina Džeke i Miralema Pjanića, ali i drugih bh. reprezentativaca..

Rekao sam nedavno da ako Dinamo može nadoknaditi ovih četiri boda zaostatka za Rijekom onda i moj Željo može ovih četiri, koliko ima za Zrinjskim. Veseli me što se nešto događa oko mog kluba. Uključio sam se u akciju za stadion i uvijek ću pomagati jer bez Želje ne bi bilo ni mene.

 U posljednje vrijeme Hodžić igra sjajno za Dinamo. Na pitanje koji je razlog ovako dobre forme odgovara:

„To me stalno pitaju, ali zapravo nemam pravi odgovor. Da ga znam, ranije bih ga primijenio na svoju igru. Mislim da sam dobro odradio pripreme. Trener mi je dao kontinuitet, što je jako bitno za napadača. Kada imate pritisak da morate zabiti gol jer vas nema na drugoj utakmici, onda najčešće ne možete dati sve od sebe. S povjerenjem je stiglo i samopouzdanje. Kada se sve to poklopilo počeo sam zabijati“.

U svojoj karijeri igrao je u BiH, Hrvatskoj i Engleskoj.

„Svaka zemlja nosi svoje, kao i svaka liga. U Hrvatskoj je nešto bolja situacija nego kod nas u Bosni, ali sve to skupa je godinama daleko od Engleske. Od uslova za rad, infrastrukture, novca koji se ulaže, sve to nosi svoje. Ipak, ono što u Engleskoj nema, a kod nas je u izobilju je taj talent. Po tome smo poznati u cijelom svijetu. E sada, zamislite da imamo njihove uslove i naš talent. Pa gdje bi nam bio kraj!?“, rekao je Hodžić za "Nezavisne novine".

Reprezentativac BiH uvjeren je da Dinamo može ostvariti i dobre evropske rezultate jer ima odlične mlade igrače.

"Cilj Dinama je uvijek isti  u Hrvatskoj uzeti sve trofeje koji se nude i u Europi napraviti što više. Što se tiče Lige prvaka, Dinamo je u ovom desetljeću igrao četiri puta, što nije uspjelo niti jednom klubu u regionu. Strategija kluba je odgajanje vrhunskih talenata, a nedavno su potpisali ugovore sa svim mladim igračima iz svoje škole. Tu prednjače igrači godišta 1998. koji su 2013. godine osvojili Nike Premier Cup u Mančesteru, a to je nezvanično prvenstvo svijeta za mlađe generacije. Sada je velika većina njih u prvoj ekipi  Dinama i vjerujem da takva koncentracija talenta i kvalitete garantira jedan pravi veliki evropski rezultat“.

Možete li Hodžić postati najbolji igrač kluba?

"Teško mi je pričati o sebi. Moj posao je da zabijam golove i nitko srećniji od mene ako ti golovi donesu titulu prvaka i evropski rezultat. Ako me saigrači i navijači prepoznaju kao najboljeg, biti će odlično. Ako će to biti netko od mojih saigrača, opet dobro. Bitna je ekipe i tome težimo u Dinamu“.

Bh. fudbaler ne opterećuje se odlaskom u evropske lige i ne žuri sa izborom.

„Bio sam u Engleskoj i mogu se zamisliti tamo. Sviđaju mi se njemačka Bundesliga i španjolska Primera. No, kada dođe do toga tada ću i razmišljati o takvim stvarima".

U Dinamu se, između ostalij, dosta druži sa Amerom Gojakom, o kojem govori samo pozitivno.

"Dinamo ima puno mladih igrača pa je teško govoriti o uzorima. S Gojakom sam jako dobar, ali on je takav karakter da je dobar sa svima. Strašno ga vole svi iz kluba jer je mjerna jedinica za dobru atmosferu. Kada god treba raditi neki PR Gojaka prvog zovu. Pa čovjek ne skida osmijeh s lica otkako je počeo igrati za prvu ekipu".

Koliko se žvot u Zagreb razlikuje u odnosu na Sarajevo?

"O Sarajevu ne mogu pričati bez emocija. Nema tog Londona ili Njujorka koji bih ja stavio ispred mog Sarajeva. Jedno je dom, sve ostalo su mjesta gdje se može živjeti, pa tako i Zagreb, iako ovaj grad ima jedan poseban šarm. Ugodno se osjećam u Zagrebu i svakom bih ga preporučio za život“, poručio je Hodžić na kraju razgovora za "Nezavisne".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC