• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atletiko "uspavljivao", Oblak ga čuvao

Autor mondo.rs

Atletiko Madrid i Bajer Leverkuzen odigrali 0:0 u revanšu osmine finala Lige šampiona, što je posle 4:2 za "jorgandžije" u prvom meču bilo dovoljno za prolazak.

Atletiko Madrid je posao završio u Leverkuzenu, 4:2 iz Nemačke bilo je lako održivo u Madridu. Bajer se trudio, ali je kvalitet u dvomeču predstavnika Primere i Bundeslige bio na strani "jorgandžija".

Atletiko Madrid - Bajer 0:0!

U prvoj utakmici videli smo goleadu, a revanš se sveo na nekoliko ozbiljnih prilika na obe strane i mirne mreže posle 90 minuta.

Pitanje je kako bi se situacija odvijala da je Kevin Foland iskoristio šansu već u trećem minutu. Taj pogodak sigurno bi uneo živost i doneo još mnogo uzbuđenja... Ili, da je barem trio Bajera u 67. minutu iskoristio tri idealne prilike za samo desetak sekundi. Foland, Brandt i Ćićarito su gađali, a Jan Oblak briljirao. Meksikanac je skratio muke udarcem pored stative, ali je i u toj sutuaciji fenomenalni Slovenac morao da skrene loptu.

I Atletiko je imao odlične šanse, ali ni "jorgandžije" nije hteo gol. Pre svega prilike su propustili Horhe Korea, Koke i Antoan Grizman.

"Farmaceuti" se nisu obrukao, želeo je da učini meč interesantnijim. Atletiko je rutinski završio posao i zasluženo se našao među osam najboljih klubova Evrope. Četvrtu godinu zaredom...

Među osam najboljih klubova u Ligi šampiona su: Real Madrid, Barselona, Atletiko, Juventus, Bajern, Borusija, Lester i Monako.

Žreb za četvrtinale je u petak, 17. marta. Prvi dueli igraju se 11. i 12. aprila, dok su revanši sedam dana kasnije.

ATLETIKO: Oblak - Vrsaljko, Himenez, Godin, Ernandez - Saul, Tomas, Koke, Karasko (od 71' Savić) - Korea (od 65' Gaitan), Grizman.

LEVERKUZEN: Leno - Hilbert, Jedvaj, Dragović, Vendel - Belarabi, Baumgartlinger, Kampl, Brandt (od 78' Beili) - Foland (od 88' Aranguiz), Ernandez (od 81' Mehmedi).

IZ MINUTA...

Kraj!

67' Bajer je ispao? Ono što su Nemci promašili u 67. minutu definitivno nas navodi da je dvomeč Atletika i Bajera završen, jer kako se vratiti posle tri idealne šanse za desetak sekundi... Foland, Brandt su šutirali, a Oblak se bacao kao mačka i sve zaustavljao ispred gola. Svaka čast!

54' Anhel Korea je imao novu šansu. Za sada nema golova u Madridu, a nije da nema prilika... Udarac fudbalera Atletika je prohujao pored stative. Dosta sreće za Bajer. Madriđani sigurno čuvaju rezultat i sve su bliži četvrtfinalu Lige šampiona.



- Nastavljen je meč.

Kraj prvog dela - 0:0!

41' Evo opet i Ćićarita... Sreća za Atletiko, pogodio je Godina i lopta je otišla van igrališta.

40' Koke! Još jedna fenomenalna prilika za Atletiko, ali među stativama Bajera briljira Leno. Vrhovima prstiju je skrenuo loptu u korner. Golman nemačke ekipe je za dva minuta dva puta sprečio sigurne golove "jorgandžija".

38' Korea je imao sjajnu šansu. Leno je odlično reagovao i sačuvao mrežu svog gola.

21' Ćićarito je imao priliku za Bajer. Dobro je tukao, ali preko gola. Nemci su konkretniji...

14' Bilo je opasno u oba kaznena prostora. Mreže miruju, i dalje... Prvo je Atletiko propustio priliku, a odmah u sledećem napadu i Bajer je imao odličnu šansu, ali je Brandt oklevao i na kraju nije čak ni šutirao.

4' Bajer prvi preti! Foland je imao odličnu priliku, zasmetao mu je Vrsaljko, ali je napadač iz Leverkuzena uspeo da šutira, gađao je dalji ugao, ali nije bio precizan.

- Počela je utakmica...

20.05 -



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC