• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović i "zmajići": Velika čast i obaveza!

Autor mondo.ba

Nakon što je 10. marta tekuće godine, na sjednici Izvršnog odbora FS BiH, izabran za selektora U-21 reprezentacije, Vinko Marinović je danas prvi put posjetio prostorije Saveza u Sarajevu.

Nakon što je 10. marta, na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH, izabran za selektora mlade (U-21) reprezentacije, Vinko Marinović je danas prvi put posjetio prostorije Saveza u Sarajevu.

Novi selektor već je tokom današnjeg boravka u Savezu imao brojne obaveze, ali se prije svega sastao sa predsjednikom Elvedinom Begićem, generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem, kao i selektorom A tima Mehmedom Baždarevićem.

Nakon upoznavanja sa članovima administracije FS BiH, Marinović je imao vremena i za kraći razgovor za službenu internet stranicu Saveza. Na početku je već napomenuo da ga je iznenadio poziv da bude selektor mladog bh. tima:

"Sve se desilo jako brzo i za mene neočekivano. Ali bez obzira na to, velika je čast i obaveza voditi jednu nacionalnu selekciju. Ovo je bio poziv koji nije mogao da se odbije."

U ovom trenutku sve misli novog selektora U-21 reprezentacije usmjerene su ka prvom kvalifikacionom susretu sa reprezentacijom Lihtenštajna:

"Nemamo mnogo vremena na raspolaganju, moramo brzo reagovati i početi sa pripremama za prvi meč. Imaćemo sedam dana između okupljanja i utakmice i moramo ih iskoristiti na najbolji način kako bismo se adekvatno spremili, ali i upoznali jedni druge. Koliko sam upoznat, dolazi nova generacija igrača, neke poznajem, a sa nekima ću se susresti prvi put. Vjerujem da ćemo uspješno sarađivati a meč sa Lihtenštajnom shvatiti ozbiljno i uspješno početi kvalifikacije", kaže Marinović.

Vinko Marinović je govorio i o planovima za budućnost:

"Igrači koje ćemo imati na raspolaganju su već prošli kroz naše omladinske selekcije. Naravno, mi ćemo pratiti sve one koji bi mogli konkurisati za U-21 tim i eventualno priključiti nekog novog. Obratićemo pažnju i na U-19 selekciju koja je izuzetno kvalitetna i vjerujem da iz te ekipe može neko uskoro zaigrati za mladu reprezentaciju. Cilj nam je nastaviti kontinuitet i kad je riječ o pripremanju igrača iz U-21 selekcije za A tim. To su planovi za naredni period, ali sada sam skoncentrisan isključivo na utakmicu sa Lihtenštajnom", poručio je novi selektor "zmajića".

Novi selektor U-21 reprezentacije imaće zvanično predstavljanje na konferenciji za medije 21. marta u 11 časova u hotelu "Terme" na Ilidži.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC