• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović: Napravićemo iskorak

Autor mondo.ba

Novi selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Vinko Marinović predstavljen je novinarima u u hotelu „Terme“ na Ilidži pred utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Lihtenštajnom.

Nasljednik Darka Nestorovića na klupi "zmajića" neobjašnjivo je smijenjen sa mjesta šefa struke mostarskog Zrinjskog, ali je brzo dobio ponudu iz FS BiH, koju je i prihvatio.

"Težićemo da unaprijedimo igru i napravimo iskorak. Juče smo počeli sa pripremama, još samo čekamo Ćazima Suljića da se priključi ekipi. Demir Peco se povrijedio u posljednjoj utakmici svog tima, te smo umjesto njega pozvali Nikolu Dujakovića iz Krupe. Ostali reprezentativci su tu, spremaju se. To su igrači koji su prošli kroz naše omladinske selekcijei dobro se poznaju. Nadam se da će opravdati očekivanja, a mi ćemo pratiti i druge koji bi eventualno mogli da se priključe ovoj selekciji", rekao je nekadašnji trener banjalučkog Borca.

Iako je priznao da je fokusiran samo na prvu utakmicu protiv Lihtenštajna, kratko se osvrnuo i na grupu u kojoj se nalaze mladi fudbaleri BiH.

"Danas nema slabih ekipa i moramo je ozbiljno shvatiti i što bolje se spremiti. Portugal i Švajcarska su velike ekipe, Rumunija i Vels takođe posjeduju kvalitet. Gledaćemo njihove utakmice i tek ćemo imati prave informacije o tim ekipama".

Amir Hadžiahmetović, inače član turskog Konjaspora, izrazio je nadu da će BiH ostvariti bolji rezultat u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Zadovoljan sam svojom formom, standardan sam u klubu koji ima dobre rezultate. Što se reprezentacije tiče, smatram da imamo dobru ekipu. Poznajemo se i nadam se da ćemo napraviti bolji rezultat u ovim kvalifikacijama".

Njegov kolega iz turske lige, golman Adanaspora Goran Karačić je istakao da je došlo vrijeme da mlada selekcija BiH napravi uspjeh.

"Imamo novog selektora sa kojim sam sarađivao i ranije. Odličan je trener i veliki čovjek. Očekujem da napravimo dobar rezultat".

Odnedavno član danskog Vejlea Kerim Memija vjeruje da ova generacija "zmajića" ima sve potrebno za uspjeh.

"Mislim da ova selekcija igrača ima ono što treba za velike rezultate. Ipak najbitnija nam je prva utakmica i da krenemo sa pobjedom, a kasnije ćemo razmišljati o narednim protivnicima", naglasio je bivši igrač Željezničara, a prenio zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH.

U prvom susretu novog ciklusa kvalifikacija BiH dočekuje Lihtenštajn 28. marta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC