• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milivojević: Mnogo toga se promenilo zbog Muslina

Autor mondo.rs

Dugo su srpski fudbaleri igrali dobro za klubove, a loše za reprezentaciju. Sada je drugačije...

 Milivojević: Mnogo toga se promenilo zbog Muslina Izvor: MN PRESS

Posle dugo vremena, atmosfera oko fudbalske reprezentacije Srbije je pozitivna. "Orlovi" su na dobrom putu da se plasiraju na neko veliko takmičenje - Svetsko prvrenstvo u Rusiji 2018. -, igraju dobro, pobeđuju protivnike, ali i dalje ima nešto što "bode oči".

Ranije su naši reprezentativci igrali odlično u svojim klubovima, a loše u reprezentaciji, dok je sada situacija obrnuta. Veliki broj igrača "greje klupu" iz vikenda u vikend (ili ne ispunjavaju ono što se od njih očekuje), ali to ne utiče na partije u dresu sa nacionalnim grbom.

"Tačno", potvrdio je za MONDO ovu konstataciju Luka Milivojević.

"Mislim da se mnogo toga promenilo zbog selektora. Tu je sada disciplina na terenu i van terena, taktički zahtevi su drugačiji, ne menjamo sistem igre, već igramo isto od početka, atmosfera u ekipi je odlična, prate nas rezultati... Sve to utiče da se neki igrači koji ne igraju redovno u svojim klubovima dobro osećaju kada dođu u reprezentaciju i već znaju šta se od njih očekuje, tako da ne moraju ponovo da se prilagođavaju".

Vezista Kristal Palasa ne spada u pomenutu grupu igrača. U prvom delu sezone bio je među najboljima u Olimpijakosu, a od dolaska u Premijer ligu odigrao je četiri utakmice i na terenu proveo maksimalnih 360 minuta. Ono što je bitnije, Milivojevićevim dolaskom u London, Kristal Palas je počeo da pobeđuje.

"Dobro je da smo vezali tri pobede, tako da je sada dosta lakše. Zadovoljan sam kako se stvari odvijaju. Imamo još deset utakmica do kraja, a glavni cilj nam je da izborimo opstanak u ligi, što neće biti lako".

Da li će teže biti opstati u Premijer ligi ili plasirati se na Svetsko prvenstvo?

"I jedno i drugo je teško, ali ako ostvarim oba cilja - a, nadam se da hoću - neće biti srećnijeg od mene. Mislim da je svakome od nas trenutno najveći cilj da reprezentacija izbori plasman u Rusiju".

Srbija je trenutno na drugom mestu, sa osam bodova iz četiri utakmice, odnosno dva manje od Republike Irske. Na trećem mestu je Vels sa šest bodova, sledi Austrija sa četiri, pa Gruzija sa dva, dok je na začelju Moldavija sa jednim bodom.

Ako "orlovi" pobede u petak u Tbilisiju (18.00), a Irska ne pobedi Vels u Dablinu (20.45), onda će naši fudbaleri ponovo biti na vodećoj poziciji.

"Konačan plasman zavisi i od drugih reprezentacija. Niko nije očekivao da Austrija bude tu gde je, kao ni Irska. Siguran sam da će se gubiti bodovi još do kraja, ali najbitnije je da ih mi ne gubimo", priželjkuje Milivojević.

Što se tiče utakmice u Gruziji, iskusni vezista poziva na oprez.

"Nisu nam nepoznati uopšte. Analizirali smo ih i nezgodan su protivnik. Imaju dva boda, a trebalo bi više. Čeka nas jako zahtevan meč i moramo da odigramo veoma ozbiljno da bismo osvojili tri boda. Nije prelomna, ali je najvažnija utakmica jer je prva koja sledi. Ima, ipak, još dosta da se igra do kraja...", zaključio je.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC