• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji trener Serije A? NIJE Alegri!

Autor mondo.rs

Iako su mnogi očekivali da šef struke "Stare dame" dobije ovo priznanje, to se ipak nije dogodilo.

Njegov tim nije prvi, ali on jeste!

Šef struke Napolija Mauricio Sari izabran je u ponedeljak za najboljeg najboljeg trenera italijanske Serije A.

Sari je pobedio trenera Juventusa Masimilijana Alegrija i šefa stručnog štaba Sasuola Euzebija di Frančeska. Nagrada "Pančina d'oro" (Zlatna klupa) dodeljuje se najboljem treneru za prethodnu sezonu, a biraju ga njegove kolege.

Ovaj 58-godišnji trener dobio je 25 od 61 glasa, tri više od Alegrija, koji je prošle godine bio dobitnik. Di Frančesko dobio je sedam glasova.

Sariju je ovo druga nagrada za najboljeg trenera, pošto je prethodno za sezonu 2013/14, kada je trenirao Empoli, proglašen za najboljeg u Seriji B. On je tada s Empolijem zauzeo drugo mesto i izborio direktan plasman u najjači rang italijanskog fudbala.



"Kada dobijem nagradu, to mi ne pričinjava neko zadovoljstvo, često ga smatram oduzetim vremenom od posla. Ali ovaj put, ova nagrada mi daje entuzijazam i sreću. Mislim da je to zbog toga što je to odluka mojih kolega", rekao je Sari.

Sari je prvi trener u istoriji Napolija koji je dobio ovu nagradu, a ujedno je prekinuo i seriju od četiri uzastopne godine tokom kojih su treneri Juventusa dobijali ovu nagradu.

Napoli je prošle godine zauzeo drugo mesto u Seriji A, odmah iz Juventusa, a to je bila prva Sarijeva godina na klupi kluba iz njegovog rodnog grada.

Bivši trener Lestera Klaudio Ranijeri primio je posebnu nagradu na današnjoj ceremoniji u Firenci. Ranijeri je prošle sezone predvodio Lester do titule u engleskoj Premijer ligi, ali je otpušten devet meseci kasnije zbog loših rezultata u novoj sezoni. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC