• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da prepoznate koga će Real kupiti na leto...

Autor mondo.rs

"Pi-ar" služba Real Madrida ništa ne prepušta slučaju. Kada ovaj klub nekoga želi, on to jasno stavi do znanja. I na kraju dobije šta je hteo.

Real Madrid će narednog leta kupiti Edena Azara, može sasvim jasno da se "oseti u vazduhu".

Kao i obično, kada se na nekoga okome, u Madridu na vreme počnu da pripremaju teren, mesecima unapred kontrolisano podižući tenziju i stvarajući atmosferu u kojoj će biti "sasvim logično" da se tako nešto dogodi.

Međutim, tek kada i igrač koji je na listi želja i sam počne da učestvuje u tome, stvar postane konkretna.

"Zidan je najbolji fudbaler u istoriji", rekao je Azar u intervjuu za Čelsijev oficijelni TV kanal.

"On je bio pametan na terenu, nije bio previše brz, ali je mogao da uradi bilo šta s loptom. Dao je mnogo golova u finalima, poput Svetskog prvenstva ili Lige šampiona", dodao je Azar, koji ove sezone igra kao preporođen kod Antonija Kontea.

Mora neko i da ode

Real Madrid prilično je prištedeo novac tokom FIFA suspenzije koja ističe u junu i koja se odnosila na zabranu potpisivanja igrača. Ipak, zbog UEFA finansijskog fer-pleja, biće neophodno da jedan od najbogatijih klubova sveta i proda neke od igrača kako bi doveo asove poput Azara ili Mbapea. U ovom trenutku deluje najrealnije da će tim napustiti Isko Alkaron, Džejms Rodrigez, možda i Mateo Kovačić...

Uredništvu "Marke", listu tradicionalno okrenutom Real Madridu, nije moglo da promakne. Azarove reči "uveličane" su podsećanjem na Zidanov intervju koji je 2010. dao madridskom listu.

"Azar je igrač svetske klase koji će dominirati u budućnosti. On je već odličan igrač, a biće samo još bolji. Doveo bih ga u Madrid zatvorenih očiju", rekao je tada Zidan.

Da li je, sedam godina kasnije, došlo vreme za to?

Inače, nisu samo pozivi iz Madrida i međusobne "flert" izjave, nagoveštaji Realove sledeće "galaktiko" kupovine. Sve, po pravilu, počinje na naslovnicama "Marke" i "Asa", listova koji su potrošili prethodnih nekoliko nedelja na Azara, a koji se od tada bave upoređivanjem Karima Benzeme sa…

(pogađate?)

...Kilijanom Mbapeom iz Monaka.

Ni današnja izdanja ova dva lista nisu prošla bez tekstova o francuskoj tinejdžerskoj senzaciji. Novinari u Madridu procenjuju vrednosti ovog igrača, kao i vreme kada bi Monako mogao da ga proda.

Engleski "Daily Mail" piše da će Real morati da ponudi više od 100 miliona funti, odnosno oko 113 miliona evra prema sadašnjem kursu, da bi dobio Belgijanca, što znači da će on postati novi najskuplje plaćeni fudbaler svih vremena.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC