• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučelić: Hvala Čeferinu, Lakoviću, Vučiću...

Autor mondo.rs

Predsednik FK Partizan radostan zbog konačne odluke o ukidanju suspenzije UEFA, obećava da će crno-beli krenuti u letnje kvalifikacije sa jakim timom.

 Vučelić: Hvala Čeferinu, Lakoviću, Vučiću... Izvor: MN PRESS

Fudbalski klub Partizan imaće pravo da sledeće sezone nastupi u evropskom takmičenju, pošto je Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani konstatovao da su UEFA i crno-beli napravili sporazum o ukidanju suspenzije.

Borba argumentima i pravnim sredstvima trajala je tri meseca, s obzirom na to da je prvobitna odluka o suspenziji stigla na stadion u Humskoj ulici 21. decembra.

Predsednik kluba Milorad Vučelić bio je jedan od malobrojnih, koji su i u vreme najvećih sumnji i najžešćih napada, tvrdili da će na kraju sve biti u redu i da su argumenti na strani Partizana. Pokazalo se da je bio u pravu.

"Srećan sam zbog ove radosne vesti, za mene očekivane. Mesecima sam tvrdio da ćemo igrati Evropu, ne zato što sam vračao, nego jer smo predano radili na tome. Uveren sam da je ovo dobra vest ne samo za crno-belu javnost, nego za sve ljubitelje fudbala u Srbiji, pa čak i za one koji su nas brutalno napadali. Nadam se da će i ti ljudi u ovome pronaći novo ohrabrenje za svoju ljubav prema Partizanu, ali bi trebalo da izvuku i nauk, da ne treba posustajati dok borba traje i da ne treba nekome praviti neprilike, nego naprotiv - ujedinjenim snagama nastaviti borbu, koja je Partizan uvek odlikovala i na terenu i van njega", rekao je Vučelić za specijalno izdanje TV emisije "Partizanov vesnik".

Crno-beli su se krajem godine našli u velikom problemu, naročito kada je 11. januara u javnost "procurela" loša vest.

Vučelić je želeo da pomene brojne ljude i institucije koji su pomogli da trofejni klub "ispliva" iz svega toga...

"Ovo je prilika da se zahvalim na velikom angažmanu, pre svega predsedniku UEFA Aleksanderu Čeferinu i njegovim saradnicima. Takođe moram da istaknem ulogu našeg Zorana Lakovića, koji je funkcioner UEFA, a zahvalnost dugujemo i FSS i njegovom predsedniku Slaviši Kokezi. Bilo bi nepravedno izostaviti pravni tim, advokatsku kancelariju Damjanović, sa njihovim kolegama iz Švajcarske".

Kuriozitet je da je Zoran Damjanović, bivši generalni sekretar FS Srbije i Crne Gore, bio i gensek Crvene zvezde.

"To pokazuje da smo svi ujedinjeni kada su interesi fudbala u pitanju".

Vučelić je dodao da je njegova obaveza, da "istine radi" pomene i premijera Aleksandra Vučića, svestan da su njegove ranije izjave tog tipa nailazile na negativan odjek u delu javnosti.

"Moramo da izrazimo zahvalnost premijeru Vučiću na svesrdnoj pomoći, pažnji i koncentraciji koju je pokazao, kao i državnim organima, koji su u ovom postupku samo tvrdili ono što je istina i što je verodostojno i pošteno. Neću da se to povezuje sa izbornom kampanjom ili bilo čim, to je jednostavno istina, prema kojoj smo obavezni ja, Partizan i partizanovci".

Prvi čovek crno-belih izrazio je nadu da će odluka CAS biti podstrek igračima i stručnom štabu da nastave sa kvalitetnim partijama.

Upitan da li bi posle svega bila šteta da Partizan ne uradi sve što može zarad uspešnog nastupa u evropskim kvalifikacijama, Vučelić je odgovorio da je uprava kluba već pokazala da je sposobna da očuva tim.

Požalio se na "destruktivnu atmosferu" i to što se "i u dobroj vesti traži loša".

"Uvek kada pokušate da uradite nešto konstruktivno i dalekosežno, to se napada aferama, medijskim podmetanjima, raznim izjavama. To je zabrinjavajuća klima, koja generalno vlada u društvu. Svi su tvrdili da će zimus biti rasprodaje igrača, a mi nismo uradili nijednu stvar protivno stavu trenera i sportskog direktora. Naravno da se neki transferi ne mogu zaustaviti, ali mi smo pokazali sposobnost da očuvamo tim i Partizan će uraditi sve da osnovu ovog tima sačuva do kraja kvalifikacija, naravno i da se dalje pojačava. Planovi o tome već postoje i radi se na njihovoj realizaciji".

Vučelić je pozvao navijače da stanu iza ekipe i u završnoj fazi sezone daju doprinos ostvarenju željenih rezultata.

"Ovaj tim Partizana igra uspešno, nije samo prilagođen takmičenju koje igra, već imponuje stilom i disciplinom. Mislim da uz podršku navijača uspeh neće izostati".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC