• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grobari poručili Fratriji: Ne napadamo braću Ruse

Autor mondo.rs

Ruski mediji, čak i sajt navijača Spartaka prenose pismo Grobara, u kojem se kaže da pristalice crno-belih nisu odgovorne za nedavni napad na ruske navijače u Beogradu.

 Grobari poručili Fratriji: Ne napadamo braću Ruse Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda i Partizan su veliki rivali, a još veće rivalstvo, deluje tako na osnovu događaja poslednjih godina, vlada između navijača dva kluba - popularnih Delija i Grobara.


Gotovo da nema "večitog derbija", a da ne dođe do sukoba pristalica dva kluba, koja se neretko završavaju ozbiljnim povredama, ubodima oštrim predmetima, pa čak i ranjavanjima i ubistvima iz vatrenog oružja.

Krajem prošle nedelje Zvezda je igrala prijateljski meč protiv bratskog kluba iz Moskve Spartaka. Čak i oko toga postoje ozbiljne razlike između crveno i crno-belih, s obzirom na to da su Grobari u bratskim odnosima sa velikim rivalom Spartaka - navijačima moskovskog CSKA. Slično je i sa grčkim prijateljima...

Prilikom gostovanja Spartaka došlo je do incidenta na ulicama Beograda i tom prilikom su povređeni navijači ruskog kluba, od čega je jedan zadobio teže povrede ubodima noža.


U prvi mah pojavila se informacija da su Rusi napadnuti od strane Grobara.

Ali...

Mediji prenose pismo navijača Partizana koje je stiglo u Moskvu, a objavljeno je na zvaničnom sajtu Spartakove navijačke grupe poznatije kao "Fratrija".

"Mi imamo nepisano pravilo da se ne napada bratski ruski narod, čak ako ne navijaju za CSKA. Pre svega, mi smo braća po veri i po duhu i klupske boje tome nisu prepreka", navodi se u pismu koje su citirali vodeći ruski mediji.

Navijači Partizana napad na pristalice Spartaka u Beogradu nazvale su varvarskim činom.

"Verujte nam da nijedan Srbin neće nasrnuti nožem na brata zbog šala bilo koje boje. Znajte da Grobari sa tim napadom nemaju nikakve veze. Naša navijačka grupa je počela da prikuplja sredstva kako bi pomogla navijačima Spartaka koji su u bolnici u Beogradu", ističu partizanovci.

Nažalost, primeri najsurovijih premlaćivanja, povređivanja noževima, pa čak i ubistava među navijačima srpskih klubova vrlo su česti na ulicama naših gradova.  



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC