• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

154. večiti derbi u ponedeljak ili utorak

Autor mondo.rs

Za vikend će biti nastavljena Superliga. Još 270 minuta i podela bodova pred treći krug, koji će najverovatnije početi utakmicom Crvena zvezda - Partizan, ali ne na Veliku subotu ili Vaskrs.

 154. večiti derbi u ponedeljak ili utorak Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Fudbalska Superliga Srbije biće nastavljena u petak i subotu, a ukoliko Partizan pobedi u Nišu u poslednjoj utakmici 28. kola, 153. večiti derbi definitivno će biti odigran već u prvoj rundi trećeg kruga takmičenja - odnosno 31. kolu.

Prethodno će, naravno, biti prepolovljeni bodovi kada bude odigrano 30. kolo.

Crvena zvezda, koja i dalje ima šest bodova prednosti nad crno-belima (čitaj: tri), obezbedila je jednu od prve dve pozicije, dok bi njen večiti rival to mogao da uradi u narednih 90 i kusur minuta na "Čairu", tako da bi - hipotetički - tandem na vrhu tabele u poslednja dva kola drugog kruga odlučivao o tome ko će završiti prvi, a ko drugi.

Za očekivati je, ipak, da prvu poziciju i prednost domaćeg terena u trećem, skraćenom krugu, obezbedi aktuelni šampion, koji bi tako dočekao drugog, trećeg, petog i šestog na tabeli, a gostovao četvrtom, sedmom i osmom.

Ukoliko ne bude iznenađenja i Partizan posle FIFA pauze ne prepusti Vojvodini drugu poziciju, 154. večiti derbi u fudbalu gledaćemo…

...nije tačno poznato kog dana.

Termini za treći krug: 17/18, 22, 29. april, 6, 13, 17. i 21. maj.

Po "standardnom redu vožnje", 31. kolo trebalo bi da bude odigrano za vikend, 15. i 16. aprila, međutim kako su Fudbalski savez Srbije i Superliga u međuvremenu popustili pod višegodišnjim bojkotom Delija, koje su u jednom trenutku prestale da dolaze na tribine kada pravoslavni svet slavi Veliki petak, Veliku subotu i Vaskrs, i pre početka sezone za termin prvog kola trećeg kruga određen je utorak, 18. april.

Do daljeg, to će biti termin za 31. kolo, mada nezvanično u FSS i Superligi razmatraju mogućnost da kolo, ili bar derbi, bude pomeren za ponedeljak, 17. april, jer su u međuvremenu izvučeni veoma atraktivni parovi četvrtfinala Lige šampiona u fudbalu, tako da će se 18. aprila sastati Bajern Minhen - Real Madrid, odnosno Lester siti - Atletiko Madrid.

Gledanost Superlige ove sezone dramatično je slaba, dva derbija donekle su popravila prosek, pa se sada u kancelarijama čelnih ljudi takmičenja vodi diskusija oko toga da li bi trebalo dovoditi ljude u situaciju da biraju - Superliga ili Liga šampiona, jer bi izbor mogao da bude očigledan u najvećem broju slučajeva…

Treću utakmicu u sezoni 2016/17, nakon pobede Partizana u Humskoj jesenas 1:0 i burnog remija 1:1 u Ljutice Bogdana 4. marta, crveno i crno-beli odigraće posle podele bodova, koja u ovom trenutku govori da lider ima tri boda više, a izazivač bolji međusobni skor.

Lista strelaca:

15 – Uroš Đurđević (Partizan)

15 – Leonardo Da Silva Souza (Partizan)

13 – Filip Malbašić (Vojvodina)

12 – Ognjen Mudrinski (Spartak)

10 – Milan Bojović (Mladost)

10 – Darko Bjedov (Javor/Gent)

10 – Jovan Stojanović (Voždovac/Kortrajk)

Ali…

Ukoliko bi se dogodilo da na kraju šampionata dva kluba imaju isti broj bodova, merodavna bi bila tabela posle dva kruga, odnosno potom međusobni skor posle dva kruga i gol-razlika posle dva kruga.

Sve ovo dodatno podiže pritisak, kako na one koji se bore za titulu i Evropu, tako i za one koji pokušavaju da završe u plejofu i samim tim izbore opstanak, kao i - na kraju - one koji se uveliko bore da sačuvaju status superligaša.

Na oproštaju od ovog sistema takmičenja (od naredne sezone biće vraćena dva kruga bez podele bodova) i ovog broja stranaca (od naredne sezone pravo nastupa imaće četvorica, ne šestorica stranaca), biće zanimljivo videti ko će se dokopati gornjeg doma i uživati u "pola" kruga sa vodećima na tabeli, a ko će do 21. maja strahovati za status.

Na pozicijama osam i devet, koje razdvajaju dve grupe, trenutno se nalaze Spartak i Voždovac sa istim brojem bodova, sa realnom mogućnošću da "uhvate" one ispred sebe, poput Mladosti sa 41 i Javora sa 39, ali i da ih prestigne zahuktali Čukarički, koji se od dolaska Nenada Lalatovića pokrenuo s dna i stigao do 33 boda.

Evo i sheme po kojoj će biti određeni parovi trećeg kruga.



Parovi 28. kola:

petak

Metalac – Čukarički (17.00, Arena sport 1)

subota

Crvena zvezda – Spartak (16.00, Arena sport 1)
Borac – Rad (17.00)
Voždovac – Vojvodina (17.00)
Radnik – Bačka (17.00)
Mladost – Javor (18.00)
Napredak – Novi Pazar (18.00)
Radnički – Partizan (18.30, Arena sport 1)

Tabela: Crvena zvezda 70, Partizan 64, Vojvodina 57, Napredak 43, Radnički 43, Mladost 41, Javor 39, Spartak 37, Voždovac 37, Čukarički 33, Rad 29, Metalac 26, Bačka 24, Radnik 21, Novi Pazar 20, Borac 18.

Tabela sa podeljenim bodovima: Crvena zvezda 35, Partizan 32, Vojvodina 29, Napredak 22, Radnički 22, Mladost 21, Javor 20, Spartak 19, Voždovac 19, Čukarički 17, Rad 15, Metalac 13, Bačka 12, Radnik 11, Novi Pazar 10, Borac 9.

29. kolo (8. – 9. april): Partizan – Radnik, Bačka – Novi Pazar, Spartak – Metalac, Borac – Napredak, Čukarički – Mladost, Javor – Voždovac, Rad – Crvena zvezda, Vojvodina – Radnički.

30. kolo (13. april): Crvena zvezda – Borac, Voždovac – Čukarički, Metalac – Rad, Mladost – Spartak, Napredak – Bačka, Novi Pazar – Partizan, Radnički – Javor, Radnik – Vojvodina.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC