• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo: Dovođenje Nejmara je kao obijanje sefa

Autor mondo.rs

Menadžer Mančester junajteda otvoreno je govorio o mogućnosti da Nejmar na leto pređe u taj klub.

Vest da će Mančester junajted narednog leta uplatiti izlaznu klauzulu koja stoji u Nejmarovom ugovoru, a iznosi 200 miliona evra, obišla je planetu u sekundi.

Mnogi bi odmahnuli rukom i rekli: "Hej, pa to je nemoguće", ali nakon što je isti klub prošlog leta učinio Pola Pogbu najskuplje plaćenim fudbalerom svih vremena uplativši Juventusu 105 miliona evra, niko ne može da bude siguran gde će se najbogatiji klubovi zaustaviti na leto 2017.

Nejmar, koji je maltene od dolaska u Barselonu konstantno u vezi sa pričama o odlasku, valjda kako bi se za njega izvojevala bar jednako jaka plata u odnosu na onu koju prima Lionel Mesi, trebalo bi prema ovim tračevima da zarađuje 25 miliona evra po sezoni na "Old trafordu", što bi ga učinilo plaćenijim i od Mesija, i od Kristijana Ronalda, prema sadašnjim ugovorima.

Ipak, ako pitate aktuelnog menadžera "đavola", Žozea Murinja, to će se teško dogoditi…

"Apsurdno je", bila je prva Portugalčeva reakcija.

"To je spekulacija. Uvek se trudim da budem objektivan i pragmatičan kada pričam sa klubom i da ih pitam šta mogu da mi priušte, ali da im tražim Nejmara bio bi potpuni apsurd. Prvo, klub kao što je Barselona ne može i neće izgubiti Nejmara. Iako je Mesi i dalje relativno mlad igrač sa još nekoliko godina ispred sebe, on je na pragu 30-ih, a Nejmar će biti sjajan igrač za Barselonu u post-Mesi eri. U toj meri da mislim da je pokušaj dovođenja Nejmara nešto poput pokušaja obijanja sefa banke", dodao je Murinjo.

Realnije je da će Junajted narednog juna uplatiti 96 miliona evra na račun Atletiko Madrida, koliko iznosi izlazna klauzula za Antoana Grizmana, a da će Murinjo pritom potražiti pravog vezistu nakon što se izgleda as Monaka, Timue Bakajoko, odlučio za Čelsi. Prioritet je i štoper svetske klase, a prioritet bi mogao da bude i odlazak Vejna Runija, kojem drugi najjači ugovor u Engleskoj težak 300.000 funti nedeljno ističe 2018.

Ono što Murinjo prvo čeka da se okonča su pregovori sa Zlatanom Ibrahimovićem oko aktivacije druge godine u ugovoru, na šta je prvi strelac ekipe načelno pristao i čak najavio izjavom da želi da ostane u Mančesteru i naredne sezone.

"Miran sam i čekam njegovu odluku. Ako odluči da želi da ostane i da je srećan ovde, bićemo oduševljeni. Ako odluči da je bolje da ode i potraži izazov u nekoj drugoj ligi, takođe ćemo biti srećni zbog nejga", rekao je Murinjo.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC