• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ITALIJA: Transfer - Galijani u Juventusu?

Na pomolu senzacionalan transfer, ali ne fudbalera - Adrijano Galijani, potpredsjednik Milana razmišlja o tome da se preseli u Juventus.

 ITALIJA: Transfer - Galijani u Juventusu? Izvor: MONDO

Transferi najboljih fudbalera Evrope i svijeta, razumljivo, privlače pažnju medija, ali je podjednako interesantno i kada visoki funkcioner jednog kluba pređe u drugi. Pogotovo kada je riječ o italijanskom fudbalu i kada je riječ o najvećim klubovima.

Rimski list "Riformista" tvrdi da potpredsjednik Milana Adrijano Galijani razmatra ponudu da pređe u Juventus!

Navodno je njegovo dugogodišnje prijateljstvo sa vlasnikom Milana, italijanskim premijerom Silviom Berluskonijem uzdrmano, a nesporazumi između njih dvojice kulminirali su kada je Berluskoni nedavno javno kritikovao Galijanija zbog odluke da u Milan dovede Amantina Mansijija iz Intera.

Vlasnik Milana ocijenio je da je taj transfer bio "bespotreban", jer su njegovom timu prije svega potrebni napadač i štoperi.

Galijanija je, navodno, iznerviralo i to što je Berluskoni kritikovao tim zbog poraza od Mančester junajteda u Ligi šampiona, a gazda rosonera čak smatra da igrači Milana imaju sve uslove da postanu prvaci Evrope, ali samo ako se tim dobro uklopi.

Prema saznajima rimskog dnevnika, Galijani sada razmatra mogućnost da na kraju sezone fotelju u Milanu zameni istom takvom u Torinu, odnosno Juventusu koji želi da reformiše upravni odbor poslije više nego razočaravajuće sezone.

Galijani je u Milanu od početka ere Silvija Berluskonija, tačnije od 1986. godine. Najveći uspjesi Milana vezuju se upravo za tandem Berluskoni-Galijani, čak više za ovog drugog jer je Berluskoni zbog stalnog političkog angažmana prepustio vođenje kluba svom prijatelju.

Navijači Milana vole Galijanija i dali su mu nadimak "Ujka Fester", po liku iz popularne serije "Porodica Adams", jer neodoljivo podsjeća na njega.

Galijani je rođen 1944. godine u Monci. Za vrijeme njegovog mandata, dakle od 1986. godine, Milan je pet puta osvajao titulu prvaka Evrope, isto toliko puta i titulu prvaka svijeta, sedam puta je bio šampion Italije, jednom je osvojio italijanski kup, i pet puta Superkup Italije.

On je zaslužan i za dovođenje velikih zvijezda svjetskog fudbala - Kake, Ronaldinja, Pata, Dejvida Bekama, uspio je da "pobijedi" Inter i angažuje Klarensa Sedorfa i Andree Pirla...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC