• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo zašto ga je Bajern platio 25 miliona… (VIDEO)

Autor mondo.ba

U direktnom okršaju za mjesto koje vodi u Ligu šampiona, tim bh. reprezentativca Vedada Ibiševića nije uspio pred svojim navijačima da savlada Hofenhajm. Naprotiv...

Niklas Zile od naredne sezone nosiće dres Bajern Minhena, a mladi, 21-godišnji Nijemac, večeras je pokazao zašto su ga Bavarci "kaparisali" za 25 miliona evra.

U prvom meču 26. kola Bundeslige, Hofenhajm je kao gost porazio Hertu i tako došao na korak od plasmana u Ligu šampiona. Reprezentativna pauza očigledno nije prijala timu iz Berlina, koji je, uprkos vođstvu, ostao bez bodova pred svojim navijačima.

HERTA - HOFENHAJM 1:3 (1:1)

Sa 31 bodom pred svojim navijačima, Herta je najnegostoljubivija ekipa Bundeslige. Poraz od Hofenhajma bio je drugi domaći ove sezone

Herta je bila blizu vođstva u 17. minutu. Brzu akciju odigrali su domaći, Aleksander Esvajn uputio je centaršut sa desne strane, Salomon Kalu je šutirao, ali je uz mnogo napora golman gostiju Oliver Bauman uspio da uhvati loptu.

Petnaest minuta kasnije, spasa za Hofenhajm nije bilo. Andrej Kramarić poklonio je loptu Esvajnu, ovaj dodao do Kalua, lopta je ponovo krenula ka Esvajnu, koji je promašio loptu. Ali, ona se srećno odbila do Petra Pekarika, koji je precizno pogodio za 1:0.

Očekivano, uslijedilo je veliko slavlje iskusnog Slovaka, koji je konačno, nakon devet godina, uspio da savlada protivničkog golmana. Bio je to tek peti pogodak 30-godišnjeg fudbalera u profesionalnoj karijeri, a prvi za Hertu, za koju je upisao više od 100 nastupa!

Ipak, samo šest minuta kasnije - penal za goste i izjednačenje!

Mladi Maksimilijan Mitelštet nespretno je reagovao, lopta ga je pogodila u ruku, a siguran sa 11 metara bio je Kramarić, koji se tako djelimično iskupio za veliku grešku kod vodećeg gola Herte.

Mitelštat je izrastao u potpunog tragičara u 58. minutu, kada je zaradio drugi žuti karton (prvi dobio kod jedanaesterca). Još jednom nije bio koncentrisan, startovao je na oštro na protivničkog igrača i zaslužio prijevremeni put u svlačionicu.

Nisu gosti imali sreće u 65. minutu, kada su prvo pogodili prečku, a onda i stativu u samo desetak sekundi. Ipak, kod drugog pokušaja signalizirana je ofsajd pozicija, tako da pogodak ne bi bio priznat i da je lopta prešla gol liniju. Dva minuta - ponovo okvir gola spašava Hertu. Kerem Demirbaj je uzdrmao desnu stativu.

Bilo je samo pitanje vremena kada će gosti realizovati igrački suficit. A to se desilo u 76. minutu.

Već pomenuti Zile uputio je pravi projektil - golman Herte bio je nemoćan, 1:2!

Iako igra na poziciji defanzivca, pogledajte kakav gol je postigao...



Bh. reprezentativac Vedad Ibišević u duelu sa svojim nekadašnjih klubom bio je izuzetno nervozan, pa je zaradio petu javnu opomenu, zbog koje će propustiti naredni meč protiv Borusije Menhengladbah.

Iako je do kraja meča ostalo petnaestak minuta, domaćin sa igračem manje nije uspio doći bar do boda. Naprotiv, primio je još jedan pogodak. Hrvatski internacionalac Kramarić postavio je konačnih 1:3 svojim desetim ovosezonskim golom.

Trijumf je Hofenhajmu donio treću poziciju, sa samo bodom manje od drugoplasiranog Lajpciga, a dva više o Borusije Dortmund, koja sutra igra veliki derbi protiv Šalkea.

Tim Julijana Negelsmana, najboljeg trenera Bundeslige za 2016. godinu, sigurnim koracima grabi ka Ligi šampiona.

BUNDESLIGA - 26. KOLO:

Herta - Hofenhajm 1:3 (1:1)
/Pekarik 32 - Kramarić 39 pen, 86, Zile 76/

U subotu:

Bajern Minhen - Augzburg (15:30)
Šalke - Borusija Dortmund
HSV - Keln
Frajburg - Verder
Lajpcig - Darmštat
Ajntraht - Borusija Menhengladbah (18:30)

U nedjelju:

Ingolštat - Majnc (15:30)
Bajer Leverkuzen - Volfsburg (17:30)

TABELA: Bajern Minhen 62, Lajpcig 49, Hofenhajm (+1) 48, Borusija Dortmund 46, Herta (+1) 40, Keln 37, Ajntraht 36, Frajburg 35, Šalke 33, Borusija Menhengladbah 32, Bajer Leverkuzen 31, Majnc 29, Verder 29, Augzburg 29, Volfsburg 29, HSV 27, Ingolštat 19, Darmštat 15.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC