Španac otkrio šta to nikako ne može da "svari" od ostrvske hrane, kao i šta redovno jede pred utakmicu.
Francuz iz Crvene zvezde, Damijen Le Talek, otkrio nam je nedavno da i posle godinu i po dana u Srbiji nije probao sarmu, čime je sigurno naišao na kritiku mnogih.
Još jedan fudbaler mogao bi da se nađe na "stubu srama" čitave nacije. Doduše, ne srpske već engleske.
Španac iz redova Mančester junajteda, Huan Mata, u razgovoru za britanski portal "Kicca" rekao je da i posle šest godina na Ostrvu ne može da se navikne na "fish and chips" (fiš end čips - pohovani pileći fileti i pomfirt), tradicionalan engleski obrok.
"Po dolasku u Englesku nisam imao velika očekivanja od lokalne hrane, jer su mi mnogi u Španiji rekli da je loša. Engleska hrana je kao i Englezi, veoma specifična, ali narod je ponosan na nju, kao i na svoju tradiciju", ublažio je malo Mata pre nego što je šokirao Engleze:
"Iako je to veoma popularno jelo, ja ne volim 'fiš end čips'. Znam da mnogi to obožavaju, ali za moj ukus ima previše ulja".
Otkrio je španski fudbaler i šta mu prija da pojede.
"Nedeljom volim tradicionalno nedeljno pečenje, a baš mi se dopada i goveđa pita. Volim povremeno da odem negde van grada, u pab sa domaćom kuhinjom. Iskren da budem, ne mogu da se žalim na englesku hranu", priznao je Mata.
Kada je dan utakmice, tačno se zna šta će biti u tanjiru.
"Rutina na dan utakmice pomaže mi da se bolje koncentrišem. Zato uvek jedem istu hranu - pastu sa piletinom, malo parmezana i maslinovog ulja. Zatim pojedem bananu i popijem kafu. E, onda sam spreman za utakmicu", otkrio je reprezentativac Španije, koji je pre dolaska u Mančester junajted živeo u Londonu i igrao za Čelsi.