• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petrović: Ne bih bio nezadovoljan bodom iz Mostara

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Derbi susret drugog kola Lige za prvaka u fudbalu igraće na “Stadionu pod Bijelim Brijegom” Zrinjski i Željezničar.

 Zrinjski Željezničar najava Izvor: Samir Cacan/MONDO

Derbi susret drugog kola Lige za prvaka u fudbalu igraće na “Stadionu pod Bijelim Brijegom” Zrinjski i Željezničar.

Riječ je o dvije vodeće ekipe prvenstva. “Plemići” su najefikasniji tim, dok “plavi” imaju najbolju odbranu u ligi, što bi trebalo garantovati dobru utakmicu u srijedu.

“To su jedinstvene utakmice kao što je prošla bila. Sigurno će biti čvrsta utakmica s obe strane, jer obe ekipe imaju puno da izgube i dobiju. Očekuje nas kvalitetna utakmica. Sigurno bih bio prezadovoljan ako bi uzeli tri boda, mada i s jednim bodom ne bih bio nezadovoljan”, kazao je Petrović.

U prošlom kolu Željezničar je s 4:2 savladao Slobodu, a srbijanski stručnjak će istim igračima pružiti priliku i u Mostaru.

“Sastav ostaje isti. Nemamo razloga za menjanje. Mi ne pokušavamo nikada da se prilagodimo protivniku, nego pokušavamo da nametnemo naš stil igre i da protivnik se nama prilagodi. Tako ćemo i sada pokušati i nadam se da ćemo uspjeti”,iskren je strateg tima s Grbavice.

Pobjedom bi sarajevski tim preuzeo lidersku poziciju na tabeli.

“Sigurno da ta utakmica neće riješiti ni prvenstvo ni titulu. To je bitna utakmica, ali ako mi pobijedimo i dalje liga ostaje u neizvjesnosti. Čak iako izgubimo liga će ostati u neizvjesnosti. Međutim, ako mi pružimo ono što realno možemo da pružimo, onda nećemo izgubiti”, istakao je Petrović koji je naglasio da očekuje rovovsku borbu na sredini terena i da će pobjednika odlučiti dnevna forma igrača.

...
Izvor: Samir Cacan/MONDO

“Nama i neriješen rezultat ide u prilog. Imamo tu utakmicu koja se jednom događa u par godina kada smo slavili 4:0. Ne očekujem da će se sada tako odviti, ali mi se nadamo da ćemo imat isvoje šanse i da ćemo ih iskoristiti. Imamo napadača koji je u strašnoj formi i mislim da možemo ostvariti povoljan rezultat”,kazao je Srđan Stanić.

Bočni igrač sarajevskog tima sezonu je počeo s tribina, ali se nakon promjene trenera uspio izboriti za mjesto u sastavu.

“Prvu polusezonu sam praktično igrao bez priprema. Znate sagu da sam bio suspendovan, ali to je sve iza mene. Pripreme sam odradio kvalitetno, nadao sam se šansi. Pun sam samopouzdanja i znao sam da ću iskoristiti priliku ako je dobijem. Ne treba se time zadovoljiti i treba biti još bolji. Ne samo ja, nego čitava ekipa. Imamo pozitivan niz koji trebamo i možemo nastaviti”, kazao je Stanić.

Utakmica između Zrinjskog i Željezničara igra se u srijedu na “Stadionu pod Bijelim Brijegom” od 19 časova i 30 minuta. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC