• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čudo u Bundesligi, izgubio Bajern!

Autor mondo.ba

Aktuelni šampion i lider Bundeslige, minhenski Bajern poražen je u Hofenhajmu - 1:0 u 27. kolu njemačkog prvenstva! Miloš Jojić ponovo strijelac za Keln.

  Poslije poraza u Dortmundu od Borusije (1:0) u novembru prošle godine, minhenski klub je ostvario impresivnu seriju i na sigurnom je putu da odbrani titulu u Bundesligi.

Ali, u utorak uveče, Bajern je po prvi put u istoriji i to više nego zasluženo izgubio u Hofenhajmu - 1:0 (1:0) iako je "salatara" i dalje ostala na dohvat ruke Bavarcima, 

Duel najmlađeg trenera u njemačkoj eliti Juliana Nagelsmana (29) i najstarijeg Karla Anćelotija (57), koji je imao četiri osvojena "skudeta" i trofej Kopa Italije, kad se rodio strateg Hofenhajma, pripao je mladom stručnjaku u svakom segmentu fudbalske igre.

Hofenhajm je silovito krenuo protiv favorizovanog rivala i u prvih 10 minuta dvoboja na "Rajn-Nekar Areni" propustio tri kolosalne šanse u kojima je glavni akter bio hrvatski napadač Andrej Kramarić.

Najprije mu je Rafinja blokirao udarac tik ispred Svena Ulriha, potom je Kramarić šutirao pored desne stative, da bi u narednom napadu asistirao Nadimu Amiriju, ali je golman Bajerna spriječio vođstvo domaćina.

Ni golman Ulrih ništa nije mogao u 21. minutu poslije "bombe" Kramarića sa 25 metara za više nego zasluženo vođstvo Hofenhajma - 1:0.

Hrvat je ove godine u strašnoj formi - bio je ovo njegov osmi, a ukupno 11 pogodak u sezoni. U 2017. godini samo Robert Levandovski (12) i Entoni Modeste (9) su efikasniji i mnogi su u Lesteru zažalili što su se lako odrekli njegovih usluga.


Mogao je domaćin da udupla vođstvo u 40. minutu, poslije nove briljantne asistencije Kramarića, ali je bavarski golman "refleksno" skrenuo loptu u korner poslije udarca Kerima Demirbaja.

Bajern je na meču bio neprepoznatljiv, posebno u prvom poluvremenu u kojem je stvorio samo jednu šansu - poslije nespretne reakcije Roberta Levandovskog u petercu, lopta je pogodila prečku...


U nastavku, malčice su se "probudili" Bavarci i zahvaljujući golmanu Oliveru Baumanu, koji je u 55. minutu sjajno odbranio udarac Levandovskog sa ivice kaznenog prostora, Hofenhajm je zadržao prednost.

U posljednjih 15-ak minuta, Bajern je krenuo na sve ili ništa, međutim, Hofenhajm je izdržao sve napade i upisao 13. pobjedu. Sve u svemu premalo od slavnog minhenskog kluba, koji je upisao drugi poraz iako je Levandovski u sudijskoj nadoknadi promašio "zicer".

Nakon što je prije tri dana pogodio mrežu u porazu Kelna u Hamburgu (2:1), srpski internacionalac Miloš Jojić postigao je gol i protiv Ajntrahta, za koji je od početka nastupio i Mijat Gačinović.

Međutim, za razliku od duela protiv HSV-a, Jojićev pogodak je večeras donio tri boda "jarčevima".

Borusija je zabilježila siguran trijumf nad Hamburgerom (3:0), a Pjer - Emerik Obamejang je postigao svoj 25. gol i izbio na prvo mjesto liste najboljih strijalaca u Bundesligi. Istim rezultatom Verder je savladao Šalke (3:0) i napravio pomak ka vrhu tabele.

BUNDESLIGA, 27. KOLO

Verder - Šalke 3:0 (1:0)
/Gebre Selasije 24, Kruze 76 pen, Egštajn 80/

Borusija Dortmund - HSV 3:0 (1:0)
/Kastro 13, Kagava 81, Obamejang 90+2/

Keln - Ajntraht 1:0 (0:0)
/Jojić 55/

Hofenhajm - Bajern 1:0 (1:0)
/Kramarić 21/

Srijeda, 20.00
Augzburg - Ingolštat
Darmštat - Bajer Leverkuzen
Majnc - Lajpcig
Borusija Menchengladbah - Herta
Volfsburg - Frajburg


TABELA: Bajern (+1) 65, Lajpcig 52, Hofenhajm (+1) 51, Borusija Dortmund (+1) 50, Herta 40, Keln (+1) 40, Ajntraht (+1) 37, Frajburg 35, Verder (+1) 35,Šalke (+1) 34, Borusija Menhengladbah 33, Bajer Leverkuzen 32,  Volfsburg 30, HSV (+1) 30, Majnc 29, Augzburg 29, Ingolštat 22, Darmštat 15.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC