• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejan Savićević u članstvu FIFA

Autor mondo.rs

Bivši reprezentativac Jugoslavije, sada predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore, izabran je na kongresu UEFA u Helsinkiju za člana Saveta Svetske fudbalske federacije.

 Dejan-Savicevic-u-clanstvu-FIFA Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Dejan Savićević posle uspešne igračke karijere uplovljava u neke nove fudbalske vode. Bivšeg fudbalera Crvene zvezde i Milana UEFA je na redovnom kongresu u Helsinkiju izabrala za člana Saveta FIFA, zajedno sa Šandorom Čanjijem iz Mađarske i Kipraninom Kostakisom Kotsukomnisom.

Njih trojica u Savet FIFA, koji broji 37 članova, zvanično će ući na Kongresu FIFA u maju u Bahreinu i dobiti četvorogodišnji mandat.

Savet je telo koje je zaduženo za definisanje misije, strateškog pravca, politika i vrednosti FIFA sa posebnim osvrtom na organizaciju i razvoj fudbala na svim nivoima širom sveta.

"Fudbal mi je pružio mnoga zadovoljstva i ovo je prilika da mu se odužim na pravi način. Tokom godina menjao sam uloge u fudbalu, ali ono što se nikada nije promenilo je strast i posvećenost igri. FIFA se suočava sa promenama, menja se struktura organizacije i neophodne su joj nove snage, ljudi iz fudbala sa novim idejama za očuvanje i razvoj duha igre. Kao član Saveta biću u poziciji da na najbolji način zaštitim interese igre, konfederacije koju predstavljam i pomognem njihovom razvoju", rekao je Savićević.

U strukturi Saveta FIFA, koji broji 37 članova, a najveći broj, ukupno devet, dolazi iz Evropske fudbalske federacije. Osim Savićevića, Čanjija i Kotsukomnisa, evropsku "kuću fudbala" u FIFA predstavljaju i predsednik Aleksander Čeferin, Evelina Kristilin, Anhel Maria Viljar Ljona i Dejvid Gil. Devetog člana Saveta FIFA UEFA će odabrati naknadno, na vanrednom kongresu, koji će biti održan u septembru u Ženevi.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC