• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad on priča, i Kristijano sluša...

Autor mondo.rs

Ne može svako da trenira Real Madrid. Kao ni Kristijana Ronalda.

Ne može svako da trenira Real Madrid. Kao ni Kristijana Ronalda.

Zapravo, diskutabilno je šta je od ta dva teže, ali je jedno sigurno - muka je dvostruka od 2009. kada je za 94 miliona evra CR7 stigao iz Mančestera i postao, uz Lea Mesija, najveća zvezda španskog i svetskog fudbala.

U tom periodu, dok je Barsa osvajala trofeje, a vala i Atletiko, Real je trošio trenere. Na "Santijago Bernabeu" stadionu nisu se dugo zadržali Manuel Pelegrini, Karlo Anćeloti, pa ni Žoze Murinjo, koji je "skupio" tri sezone, ali čije su dve protekle u špijunskim aferama, svađama sa liderima tima, lošoj atmosferi i razdorima u klubu.

Najkraće se zadržao Rafael Benitez.

Ipak, njegovim odlaskom, deluje kao da je Real posle dugo vremena pronašao nekoga ko je dovoljno jak da sve to "hendluje", što je i dokazao osvojivši Ligu šampiona za svega šest meseci na klupi najtrofejnijeg fudbalskog kluba na svetu.

Sigurno da mu nije bilo i da mu nije lako, ali kada ste Zinedin Zidan mnoge stvari jesu lakše...

O tome je govorio i fudbaler Real Madrida, Toni Kros, koji je rekao da "kraljevski klub" igra mnogo bolje od kada ga je preuzeo Zidan i dodao da ga svi igrači pažljivo slušaju kada govori.

"Kada je Zidan stigao pre 15 meseci situacija mi u klubu ni u timu nije bila idealna. Ali, onda se sve promenilo. Zidan je stvorio veoma pozitivno okruženje. Volim da radim s njim, imamo dobar odnos, na isti način razmišljamo o igri", rekao je Kros za sajt UEFA.

Nemački fudbaler je naveo i da svi u timu imaju isti osećaj - da mogu mnogo da nauče od Zidana.

"Osvojili smo Ligu šampiona, ove sezone se borimo za dva trofeja... Sve zahvaljujući njemu", rekao je Kros.

"On je bio jedan od najboljih fudbalera na svetu i zato kad on govori svi slušaju. Daje nam korisne savete o svakoj situaciji, svakom problemu, kako da se izborimo sa nekom komplikovanom situacijom na terenu... Uvek je spreman da nam pomogne i da nam da savet", dodao je nemački fudbaler.

Za razliku od prošle sezone, u kojoj je od Beniteza nasledio popriličan zaostatak za Barselonom, pa je uspeo da osvoji "samo" Ligu šampiona, Zidanov Real je u aprilu suvereni lider Primere sa utakmicom manje od Barse, a ekipa se plasirala i u četvrtfinale Lige šampiona gde će imati jezivo težak posao sa Bajernom iz Minhena.

Nije mnogo trenera Reala, ne u poslednjih 20 godina, već ikada - bilo u ovakvim situacijama.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC