• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Imamo premijerligaša! Hoće li i Jokan uspeti?

Autor mondo.rs

Brajton i Houv albion nikada nije bio u Premijer ligi. Zato, pogledajte kako je to proslavljeno u gradu na jugoistoku zemlje. Fulam u napetoj završnici mora da brani šesto mesto.

Brajton i Houv albion nikada u 115 godina dugoj istoriji nije bio član Premijer lige.

Od naredne sezone će biti!

Sjajnom serijom rezultata u drugom delu sezone u iscrpljujućem Čempionšipu, "galebovi" su izborili prvu ikada promociju u elitni rang engleskog fudbala.


Brighton and Hove Albion promoted to Premier...by meteoalex1

Posle pobede nad Viganom od 2:1, zabeležene ovog ponedeljka popodne, postalo je jasno da ih niko u poslednja tri kola ne može sprečiti da izbore direktan plasman u najviši rang.

"Ovo je zaista neverovatno. Čekali smo dugo na ovaj trenutak i rečima ne može da se opiše kako se osećamo", rekao je vlasnik i predsednik Brajtona, Toni Blum, za britanske medije.

Brajton i Houv je grad na jugo-istoku Engleske od 275.000 stanovnika. Istorijski rezultat omiljenog fudbalskog kluba umeo je da se proslavi.



Do daljeg, ostaje da se vidi ko će prigrabiti drugu direktnu pozivnicu za Premijer ligu 2017/18, mada je izvesno da će to biti Njukasl junajted našeg reprezentativca Aleksandra Mitrovića, kojeg je menadžer Rafael Benitez danas upotrebio u finišu utakmice, u trenutku kada je bilo jasno da će "svrake" biti poražene i da će njihovi navijači čekati bar još nedelju dana da proslave povratak u elitu posle jedne sezone provedene u Čempionšipu.

Ipsvič je kao domaćin savladao Njukasl 3:1, međutim sa šest bodova više od trećeplasiranog Hadersfilda, crno-belima sa "Sent Džejms parka" nedostaju još tri boda od devet koje je moguće osvojiti za potvrdu plasmana u gornji dom. Benitezov tim dočekuje Preston u narednom kolu.

To, u isto vreme, znači da će se pet timova boriti za pozicije tri, četiri, pet i šest koje vode u plej-of za to treće, poslednje mesto koje nudi Premijer liga.

Fulam našeg trenera Slaviše Jokanovića, koji se nalazi na spisku želja nekih premijerligaša, ali koji je nedavno produžio ugovor sa klubom sa "Krejven kotidža", pobedio je danas kao domaćin Aston vilu rezultatom 3:1 i održao se na deobi šestog mesta sa Lids junajtedom.


Fulham vs Aston Villa 3-1 _ Championship _ All...by jackeddine

Šefild venzdej ima dva boda više od Fulama i Lidsa, do su Reding i Hadersfild odmakli, pa imaju i manje razloga da brinu za plasman na neku od pozicija koje vode u plej-of.

Treći i šesti igraće jedan protiv drugog, kao i četvrti i peti, a pobednici ta dva duela sastaće se na "Vembliju" u meču koji će direktno odrediti trećeg učesnika Premijer lige za narednu sezonu.

Utoliko, Jokanovića čeka težak posao u finišu lige, jer ga u naredna tri kola očekuju dva gostovanja i mečevi sa četvrtoplasiranim Hadersfildom, 11. Brentfordom i petoplasiranim Šefild venzdejom, dok Lids ima nešto lakši raspored i igra sa Bartonom, Noričom i Viganom koji se nalaze na pozicijama 19, 8 i 23.

U finišu sezone neće biti Đanfranka Zole.

Legendarni italijanski fudbaler, a sada mlad i neiskusan trener, nije više menadžer Birmingema, pošto je danas podneo ostavku na tu funkciju.

Zola je na klupi Birmingema bio samo četiri meseca, tim je vodio na 24 utakmice, a upisao je samo dve pobede. Ostavku je podneo nakon današnjeg poraza od Bartona.

Ovo je drugi put da Italijan podnosi ostavku na mesto trenera u engleskom klubu, prethodno je tako napustio Votford 2013. godine.

Birmingem je trenutno na 20. mestu na tabeli Čempionšipa sa 47 bodova, odnosno ima tri boda više od Blekburna koji je prvi u zoni ispadanja.

Rezultati 43. kola:

Derbi - Hadersfild 1:1
Barnsli - Brentford 1:1
Birmingem - Barton 0:2
Blekburn - Bristol 1:1
Brajton - Vigan 2:1
Kardif - Notingem 1:0
Ipsvič - Njukasl 3:1
Lids - Vulverhempton 0:1
Preston - Norič 1:3
Kvins park rendžers - Šefild venzdej 1:2
Reding - Roterhem 2:1
Fulam - Aston vila 3:1

Tabela: Brajton 92, Njukasl 85, Reding 79, Haderfsfild 78, Šefild venzdej 75, Fulam 73, Lids 73, Norič 63, Derbi 63, Preston 61, Brentford 60, Aston vila 58, Kardif 58, Barnsli 57, Ipsvič 55, Vulverhempton 54, KPR 50, Bristol 48, Birmingem 47, Notingem 45, Blekburn 44, Vigan 40, Roterhem 18.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC