• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lacio gazduje "vječnim gradom"!

Autor mondo.ba

U četvrtom ovosezonskom "Derbiju dela Kapitale" Lacio je slavio protiv Rome u 34. kolu Serije A, Dušan Basta strijelac, Senad Lulić i Sergej Milinković Savić asistenti.

Rimski derbi, po 184. put u istoriji, a 146. u Seriji A, pripao je nebesko-plavima!

Prvi put poslije pet godina Lacio je slavio u gradskom derbiju u prvenstvu, a kad se uzme u obzir i da je izbacio "vučicu" u polufinalu Kopa Italije, onda se s pravom može reći da su izabranici Simonea Inzagija gazde "vječnog grada" ove sezone.

A u nedjelju u matine terminu prštalo je na "Olimpiku", Lacio je vodio dva puta, Roma je jednom izjednačila iz nepostojećeg penala, ali je prvenstveno zahvaljujući dvostrukom strijelcu Baldeu Keiti slavila nebesko-plava armija navijača u Rimu.

ROMA - LACIO 1:3 (1:1)

Ovim porazom, "vučica" je ugrozila drugu poziciju i direktan plasman u Ligu šampiona, ali i omogućila Juventusu da već u sljedećem kolu "ovjeri" šesti uzastopni "skudeto"...

No krenimo redom...

Već u drugom minutu Edin Džeko je sjajno reagovao kod prijema lopte, varkom tijela je izbacio svog čuvara i šutirao pod prečku, međutim još bolje je odbranio Tomas Strakoša.

Šest minuta kasnije, Mohamed Salah je protunjao po desnoj strani i gađao suprotan ugao, ali je opet na visini zadatka bio golman Lacija.

Uzvratili su nebesko plavi u 12. minutu i poveli golom Baldea Keite. Dobio je loptu na ivici kaznenog prostora od Sergeja Milinkovića-Savića, prebacio je na lijevu nogu i kroz noge Emersona pogodio desni ugao gola Volćeha Šćešnog - 0:1.



Srpski reprezentativac je ovom asistencijom bio direktno uključen u četiri pogotka, koja je na posljednja tri gradska derbija postigao Lacio.


"Vučica" je potom imala jalovu inicijativu, ali su nominalni gosti mogli do drugog gola u 34. minutu kad je poslije akcije Keite, odlično šutirao Marko Parolo, ali je još bolje reagovao Šćešni i izbacio loptu u korner.

Džeko na jednoj strani, na drugoj Lulić, Sergej, Basta, Đorđević

U početnih 11 Rome bio je prvi strijelac i kapiten BiH Edin Džeko, dok su u dresu Lacija starteri bili Senad Lulić, Dušan Basta i Sergej Milinković Savić, a sa klupe je u igru ušao i Filip Đorđević.

U 39. minutu Džeko je tražio jedanaesterac nakon što je oboren u kaznenom prostoru, međutim Danijele Orsato je samo pokazao da se igra nastavi.


Ali, Orsato je pet minuta kasnije pokazao na bijelu tačku poslije blago rečeno sumnjivog prekršaja nad Kevinom Strotmanom, koji je "pao" iako nije bilo nikakvog kontakta sa defanzivcem Lacija.




Siguran egzekutor bio je kapiten Danijele De Rosi za 1:1!




Početkom drugog dijela, preciznije u 48. minutu Džeko je opet promašio "zicer", nakon prodora Salaha po desnoj strani, ali je opet fantastično odbranio čuvar mreže nebesko-plavih.

Kao i u prvom dijelu, Lacio je to surovo kaznio ovog puta pogotkom Dušana Baste!

Šutirao je vezni igrač iz Srbije sa ruba šesnaesterca, lopta je zakačila Argentinca Federika Facija, promijenila smjer i uz pomoć stative odsjela u mreži - 1:2.



U posljednjih 20 minuta u igri je po 44. put u "Derbiju dela Kapitale" ušao i Frančesko Toti, najbolji strijelac u istoriji rimskog derbija sa 11 golova, ali se ni "Princ Rima" nije proslavio.

Pokušavali su domaći da stignu do izjednačenja, ali je u 81. minutu sijevnula kontra preko Felipea Andersona, međutim, njegov duel "oči u oči" sa golmanom Rome dobio je Šćešni.

Ni Ščešni nije ništa mogao u 85. minutu - Senad Lulić je poslije novog kontranapada na "tacni" poslužio loptu Keiti za 1:3!

...
Izvor: Keita 2

Napadač Lacija iz Senegala je time postao prvi član nebesko-plavih poslije novembra 1998. godine i Roberta Manćinija koji je bio dvostruki strijelac u "Derbiju dela Kapitale".

U sudijskoj nadoknadi, Antonio Ridiger je izgubio živce i napravio žestok prekršaj nad FIlipom Đorđevićem zbog kojeg je zaradio crveni karton.

Roma: 69 pobjeda

Lacio: 52

Remiji: 63

Gol-razlika: 232 (Roma) - 186 (Lacio).

Roma: Šćešni, Rudiger, Manolas, Fazio, Emerson, Strotman, De Rosi, Naingolan, Salah, El Šaravi Džeko. Trener: Lućano Spaleti

Lacio: Strakoša, Bastos, De Vrij, Volas, Basta, Parolo, Bilja, Milinković-Savić, Lulić, Keita, Parolo. Trener: Simone Inzagi

SERIJA A - 34. KOLO:

Roma - Lacio 1:3 (1:1)
/De Rosi 45 pen - Keita 12, 85, Basta 50/

Bolonja - Udineze (15:00)
Kaljari - Peskara
Krotone - Milan
Empoli - Sasuolo
Đenova - Kjevo
Palermo - Fiorentina
Inter - Napoli (20:45)

Odigrano u subotu:

Torino - Sampdorija 1:1 (0:1)
/Iturbe 78 - Šik 12/

Odigrano u petak:

Atalanta - Juventus 2:2 (1:0)
/Konti 45, Frojler 89 - Spicanola 50, Alveš 83/


TABELA: Juventus (+1) 84, Roma (+1) 75, Napoli 71, Lacio (+1) 67, Atalanta (+1) 64, Milan 58, Inter 56, Fiorentina 55, Torino (+1) 49, Sampdorija (+1) 46, Udineze 43, Kaljari 38, Kjevo 38, Sasuolo 36, Bolonja 35, Đenova 30, Empoli 29, Krotone 24, Palermo 16, Peskara 14.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC