• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spaleti: Nemojte da "upirete prst" na Džeku!

Autor mondo.ba

Trener Rome Lućano Spaleti priznao je da je psihološka blokada i propuštene šanse glavni razlozi poraza od Lacija u "Derbiju dela Kapitale" (1:3).

Nebesko-plavi su prvenstveno zahvaljujući dvostrukom strijelcu Baldeu Keiti po prvi put poslije pet godina slavila u prvenstvenom gradskom derbiju (1:3) u okviru 34. kola italijanske Serije A.

"Vučica" je imala svoje šanse, ali Lacio je sve promašaje surovo kažnjavao nakon kontranapada.

"'Ružni' incidenti doveli su do 'ružne' Rome. Dobro smo krenuli, počeli smo igrati, mislili smo da moramo stvoriti nekoliko šansi, a zatim primili gol u njihovom prvom napadu. Naravno, to je bio psihološki udarac, počinjete da gubite samopouzdanje i potom nismo bili tim za kojeg znam da jesmo", rekao je Spaleti poslije 146. prvenstvenog "Derbija dela Kapitale" i dodao da njegov tim nije uspio da ralizuje šest-sedam dobrih prilika na "Olimpiku".

Na pitanje italijanskih novinara da prokomentariše partiju kapitena Bosne i Hercegovine Edina Džeke, koji je na početku prvog i drugog dijela propustio dvije stopostotne šanse, strateg Rome je odgovorio da je centarfor  "zmajeva" važan za "vučicu".

"Statistika pokazuje da je Džeko jako važan. Danas više od jednog fudbalera nisu bili na uobičajenom nivou. Nemojte da upirete prst samo na jednog igrača", naglasio je Spaleti.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC