• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Valjak gazi, Tumbasević preduhitrio sudiju

Partizan ubjedljiv u Čačku protiv Borca (3:0), dok su Novosađani jedva savladali Kuljane (3:2). Čak 18 golova na šest mečeva.

 JSL: Valjak gazi, Tumbasević preduhitrio sudiju Izvor: MONDO

Parni valjak je protutnjao kroz Čačak. Antuelni šampion Srbije bio je ubjedljiv na startu proljećnog dijela sezone Jelen Superlige i nastavio potjeru za jesenjim šampionom, Crvenom zvezdom:

Borac - Partizan 0:3 (0:2)

Već na poluvremenu je bilo jasno da će bodovi "otputovati" za Beograd pošto su golovima Klea i Ljubomira Fejse u 5. i 40. minutu gosti poveli 2:0. Tek što su se igrači vratili iz svlačionica, novajlija Aleksandar Davidov postogao je "prvenac" u crno-bijelom dresu i postavio konačan rezultat.

Partizan je do vođstva došao poslije centaršuta Marka Lomića sa lijeve strane, Kleo je skočio i glavom pogodio cilj.

To je upravno ono što je trener crno-bijelih Goran Stevanović htio - da se Brazilac više "koristi" na taj način i više upošljava centaršutevima sa krila.

U finišu prvog poluvremena Fejsa je udvostručio prednost gostiju. On je osvojio loptu na sredini terena, odigrao dupli pas sa Kleom i sa ivice šesnaesterca precizno šutirao.

Da se pojačanje iz kulskog Hajduka, Aleksandar Davidov, obraduje već na debiju omogućili su mu Nemanja Tomić centaršutom i Kleo, propuštanjem lopte.

Stevanović je najavljivao tokom priprema da će Partizan na gostovanjima igrati sa jednim napadačem, ali je u danima uoči nastavka šampionata uigravao tim sa dvojicom. Tako su se u Čačku od prvog minuta na terenu našli i Kleo i Lamin Dijara.

Takođe, "Plavi" je iznenadio i odlukom da se među "najboljih 11" nađe samo jedan zadnji vezni (Ljubomir Fejsa), zbog čega je reprezentativac Radosav Petrović ostao na klupi (ušao u drugom poluvremenu).

Šansu na poziciji desnog beka je dobio Srđa Knežević, kome je smanjena kazna, a ne novajlija iz Sevojna Radenko Kamberović, koji je na pripremnim utakmicama najčešće bio u prvom timu.

Kako se i očekivalo, Moreira je bio među rezervama, do 55. minuta.

Inače, Saša Ilić, koga je zamijenio Moreira, ponovo je debitovao za matični klub poslije povratka iz inostranstva. Zanimljivo je da je iskusni vezista i "prvi debi" u seniorskoj konkurenciji za Partizan imao u Čačku protiv Borca. Tada su crno-bijeli bili još ubjedljiviji - 10:0. Bilo je to na jesen 1996.

Partizan je igrao u sastavu: M. Božović, Knežević, Jovanović, Krstajić, Lomić - Fejsa - Tomić (od 64. Petrović), Davidov, Ilić (od 55. Moreira), Kleo, Dijara.

Golova "za izvoz"

Fantastično je počeo nastavak prvenstva. Na šest utakmica 16. kola, igranih u subotu od 13,30, u uvodnih deset minuta "palo" je osam golova! Mreže su u tom periodu mirovale samo u Kragujevcu gdje su se sastali Metalac i Napredak.

Ukupno, postignuto je 18 golova, odnosno tri po meču.

Goleadu je započeo napadač Mladog radnika Predrag Luka. Gol Borčancima dao je već u 30. sekundu. Požarevljani su pobjedu "ovjerili" u posljednjim trenucima - 2:0.

Najefikasniji su bili igrači u Novom Sadu.

U "srpskoj Atini" su od sedmog do devet minuta postignuta tri pogotka. Rodoljub Marjanović je doveo Hajduk u vođstvo, Dragan Mrđa je izjednačio, a strijelac prvog dao je i drugi gol za goste.

Međutim, na poluvrijeme se ipak otišlo rezultatom 2:2, jer je Janko Tumbasević "ljevicom" donio novo izjednačenje.

Možda je domaćin mogao već tada da povede 3:2, ali poslije šuta Nemanje Bilbije i pogotka u prečku, sudija je pokazao da se utakmica nastavi iako su igrači u crveno-bijelom tvrdili da je lopta prešla gol-liniju.

Igrači Sose Babića su u drugih 45 minuta napadali svo vrijeme, stvarali šanse, a do konačnog uspjeha doveo ih je Tumbasević, svojim drugim golom na utakmici, tek kada se već očekivalo da sudija odsvira kraj.

Tako Kuljani nisu dobili "lale" ni u 11. uzastopnom međusobnom duelu, u kojima su poraženi devet puta.

Pogodak kapitena Vojvodine, Dragana Mrđe, bio mu je deseti u tekućoj sezoni čime je za korak pobjegao Dijari, koji je ostao na "koti 9".

Senegalcu iz Partizana primakao se napadač Rada, Andrija Kaluđerović, koji je u šestom minutu savladao golmana Smedereva. Međutim, to nije bilo dovoljno ni za bod "građevinarima", jer je iskusni štoper domaćih Dejan Ognjanović (2003. igrao u Ligi šampiona sa Partizanom) izjednačio, a Saša Ranković "spakovao" cijeli plijen "oklopnicima".

"Fenjeraš" je uspio da ode neporažen iz Ivanjice iako je Javor dva puta vodio.

Metalac je ostvario pobjedu nad Napretkom, a jedini strijelac bio je Marko Krasić iz penala.

PAROVI I REZULTATI 16. KOLA:

Vojvodina - Hajduk Kula 3:2 (2:2)
/Mrđa 8', Tumbasević 37', 90' - Marjanović 7', 9'/

Javor - Čukarički 2:2 (2:1)
/Gogić 8', Cvetković 23' - Vukajlović 9', Stojmirović 52'/

Borac - Partizan 0:3 (0:2)
/Kleo 5', Fejsa 40', Davidov 48'/

Mladi radnik - BSK Borča 2:0 (1:0)
/Luka 1', Nedeljković 90'/

Smederevo - Rad 2:1 (0:1)
/Ognjanović 48', Ranković 67' - Kaluđerović 6'/

Metalac - Napredak 1:0 (0:0)
/Marko Krasić penal 63'/

Crvena zvezda - Jagodina 1:0 (1:0)
/Ignjatijević 41'/

U nedelju:

OFK Beograd - Spartak Subotica (13.00)

TABELA: Crvena zvezda 43, Partizan 40, Vojvodina 27, OFK Beograd /-1/ 24, Spartak /-1/ 23, Smederevo 22, Jagodina 21, Javor 20, Borac 19, Metalac 18, Hajduk 17, Napredak 16, Rad 15, Čukarički 9.

(MONDO, foto MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC