• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moćni Runi za novi trofej "đavola"

Mančester junajted preokretom u susretu sa Aston Vilom (2:1) odbranio Liga kup Engleske. Strelci Oven i Runi, odnosno Milner iz penala.

 Moćni Runi za novi trofej "đavola" Izvor: MONDO

U modernom fudbalu su rijetki klubovi koji u svako takmičenje ulaze sa istinskom ambicijom da ga osvoje.

Iako trofej Liga kupa suštinski ništa ne mijenja u životu Mančester junajteda, tim Aleksa Fergusona u nedjelju ga je prigrlio drugu sezonu zaredom, a ukupno četvrti put!

Junajted je na Vembliju savladao Aston Vilu rezultatom 2:1 (1:1), mada je od petog minuta gubio sa 1:0.

Vilu je doveo u vođstvo Džejms Milner, pogotkom sa "bijele tačke", izjednačio je u 12. minutu Majkl Oven, a preokret donio Vejn Runi u 74. minutu.

Početak je po "crvene đavole" bio neočekivano loš, a mogao je postati još gori, da je sudija Fil Daud prilikom prekršaja nad Gabrijelom Agbonlahorom isključio Nemanju Vidića.

Srpski reprezentativac nije na brisanom prostoru mogao da parira jednom od najbržih fudbalera Engleske, prvo ga je povukao za dres, pa sapleo, a ostalo je nejasno da li je u tom trenutku bio posljednji igrač odbrane. Za Dauda nije bilo dileme što se tiče penala, ali je bilo iznenađenje što Vidiću nije dodijelio makar žuti karton.

Milner je sigurno izveo najstrožu kaznu, ali vođstvo ekipe iz Birmingema nije dugo potrajalo.

Dimitar Berbatov sa leđa je oduzeo loptu neopreznom Ričardu Danu i stuštio se ka šesnaestercu. Dan je djelimično otklonio svoju grešku, uklizavanjem u noge Bugarinu, ali je u želji da izbije loptu ustvari asistirao Ovenu.

Omaleni napadač tukao je iz punog trka sa 14 metara i poslao je u sam donji desni ugao - 1:1.

Možda i prelomni detalj bila je Ovenova povreda zadnje lože u 42. minutu. Ferguson nije imao izbora osim da uvede Runija, kojeg je nameravao što više da sačuva za naredne utakmice.

Duel na Vembliju išao je ka produžetku, kada je Antonio Valensija uputio idealan centaršut, a Runi sa desetak metara glavom lobovao nemoćnog Breda Fridela - 2:1! Bio je to njegov 28. pogodak ove sezone, a zanimljivo je da je samo jedan od posljednjih osam dao nogom...

Četiri minuta kasnije, Runi je mogao da otkloni sve dileme, ali je na novi centaršut Valensije pogodio stativu, kao i Đi Sung Park u finišu prvog poluvremena.

Aston Vila je u 82. minutu pogodila prečku poslije kornera i to je bilo sve za ovo finale.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC